Razgovor sa Mendesom otvorio oči upravi Barce: Cancelo nije realna opcija zbog čega se Xavi okreće alternativama

Uprava Barcelone je prije nekoliko dana obavila razgovor sa jednim od najmoćnih agenata na planeti, Jorge Mendesom, koji je svima na Camp Nou otvorio oči.


Glavna tema je bio Joao Cancelo igrač Manchester Cityja koji je trenutno na pozajmici u minhenskom Bayernu i koji će gotovo pa sigurno na kraju sezone i defintivno napustiti Etihad.

Joan Laporta se raspitivao za usluge Portugalca i kada se došlo do teme cijena, tu su i obustavljeni razgovori. Jedan od najboljih bekova današnjice neće napustiti plavi dio Manchestera ispod 70 miliona eura, što je cifra o kojoj Katalonski gigant u ovom trenktu može sanjati.



Xavi Hernandez se nadao da će dobiti vrhunskog beka koji može pokriti i lijevu i desnu stranu terena, a sada će se ipak morati okrenuti alternativnim riješenjima. Prema navodima uglednih španskih medija Xavi je spremio 4 veoma zanimljiva imena i biće veoma interesantno vidjeti koje će dovesti na Camp Nou na kraju sezone. 

Prvo ime koje se našlo na spisku jeste upravo igrač minhenskog Bayerna, Benjamin Pavard. Francuz je jedan od potencijalnih igrača koji će napustiti Allianz Arenu na kraju sezone, a to će se sigurno desiti ako se potpiše Cancelo. Pavard i Cancelo dijele poziciju i pravo je pitanje šta će se desiti na kraju.



Druge opcije su manje kvalitetne, ali u ovom trenutku samo o takvim imenima Xavi može da razmišlja zbog loše finansijske situacije u klubu. Diogo Dalot, Juan Foyth i Thomas Meunier su igrači koji su se našli na spisku i o kojima ozbiljno razmišlja Xavi. Jedan od pomenutih bekova bi trebao stići na Camp Nou, a vrijeme će pokazati ko će to biti.

Sigurno da u ovom trenutku Xavi samo razmišlja o najpovoljnijoj opciji i nadi da će finasije u doglednoj budućnosti biti mnogo bolje po njih.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.