Real Madrid angažovao još jedno vrhunsko pojačanje, ispunjena velika želja Zidanea

Polako se slažu kockice u Real Madridu i Zinedine Zidane će imati sjajan tim na raspolaganju za narednu sezonu. 


Eden Hazard je već dogovoren i on će u narednim danima biti predstavljen kao vjerovatno najveće pojačanje Real Madrida, a uz to dolazi i Luka Jović iz Eintracht Frankfurta.
Krilni igrač i napadač će donijeti potrebnu kvalitetu u napadu, ali bit će pojačanja i u ostalim linijama. Iz Lyona Real dovodi Ferlanda Mendyja, lijevog beka koji će nadomjestiti eventualni odlazak Marcela ili njegov pad u lošu formu.



Mediji u Francuskoj objavili su danas kako je postignut dogovor i kako se sada čeka da igrač ode u Madrid na ljekarske preglede prije nego će potpisati ugovor i nakon toga da bude predstavljen kao novi igrač Reala.

Mendy dolazi izričito na zahtjev Zinedinea Zidanea, ali za sada nisu poznati financijski detalji transfera. Uz Jovića, Hazarda i Mendyja očekuje se još dolazaka, a navodno bi mogao da im se pridruži i Paul Pogba iz Manchester Uniteda.



Mediji u Španiji tvrde da se na tome uveliko radi. Nakon dolazaka u Realu će morati poraditi i na odlascima. Najveći će problem biti taj kako se riješiti Garetha Balea, ali nije jedini koji će morati da napusti špansku prijestolnicu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.