Mount na izlazim vratima Stanford Bridgea - Zbog velike konkurencij napušta London, ali ne i Premier ligu

Mason Mount je bio velika nada kluba sa Stamford Bridgea, ali promijene trenera i dovođenje velikog broja novih igrača bi mogli ugroziti njegov status.


Dijete kluba je ove sezone jedan od najstandardnijih igrača u plavom dresu, ali ga to ne čini sigurnim da će i sledeće sezone igrati za velikana iz Londona. 

Ugledni italijanski novinar, Fabrizio Romano, navodi da bi 24-godišnji veznjak na kraju sezone mogao napustiti Stamford Bridge zbog činjenice da klub mora malo finansijski ispeglati račune. Zbog činjenice da je tokom ljetnog i zimskog prelaznog roka potrošeno preko 600 miliona eura na nova pojačanja mora se taj novac negdje koliko toliko nadoknaditi.



Uprava razmišlja o prodaji Mounta iz dva razloga. Prvi razlog jeste individualne prirode jer je ispod onoga što uprava od njega očekuje dok je drugi razlog ugovor koji ističe ljeta 2024. godine i kraj sezone je pravo vrijeme da se proda i dobrano naplati. Novi igrači bi mogli do kraja sezone totalno Engleza baciti u drugi plan pogotovo zbog trenutne povrede koju je zadobio, a i Graham Potter više vjeruje novajlijama nego starosjediocu. 

Ovu priliku pomno prate 2 velikana sa ostrva i ako Mount napusti London neće napuštati Premier ligu. Newcastle United i Liverpool su klubovi koji već neko vrijeme prate veliku zvijezdu popularnih "Plavaca" i čini se da bi mogli gledati veliku borbu za njegov potpis. Eddie Howe i Jurgen Klopp za sledeću sezonu žele ojačati svoj vezni red, a u 24-godišnjaku vide idealno i dugoročno riješenje.



Može li Liverpool parirati novcu najbogatijeg kluba na planeti vidjećemo to tek na kraju sezone. Howe na raspolaganju ima silan novac, ali ga itekako pametno troši što smo svjedoci minulih prelaznih rokova. Trener popularnih "Svraka" Mounta vidi kao idealnog partnera za Brunu Guimarasea koji je postao prva zvijezda tima sa St James Parka. 

Mount je prema Transfermarktu procijenjen na 65 miliona eura, ali zbog činjenice da ostaje bez ugovora na ljeto 2024. godine ta cijene neće biti nešto puno veća od trenutne.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.