Iako još nema klub Zidane već zna prvo pojačanje: Francuz oživljava karijeru jednom od najvećih promašaja

Na kraju sezone će biti 2 godina otkako Zinedine Zidanea ne gledamo pokraj aut linije nekog kluba, a trenutno je jedan od najtraženijih trenera.


Razlog što bivši trener Real Madrida još nema klub leži u činjenici da je cijelo vrijeme čekao mjesto u selektorskoj fotelji reprezentacije Francuske na koju još neće ipak sjesti.

Savez Francuske je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru odlučio produžiti novi ugovor Didier Deschampu iako nije uspio odbraniti trofej osvojen u Rusiji 2018. godine. Ta vijest je mnoge razočarala pogotovo Zidanea koji je bio već viđen kao novi selektor popularnih "Trikolora".



50-godišnjak je sada svjestan da zadugo neće sjesti u selektorsku fotelju, bar Francuske, i da je vrijeme da se vrati klupskom trenerskom poslu. Vjerovatno do kraja sezone neće preuzeti ni jedan klub, a ono što je interesantno već ima želju koga prvo dovesti kada preuzme nekog velikana. 

Niko se tome nije nadao da će Zidane za svoje prvo pojačanje željeti jedno od najvećih promašaja u zadnjih nekoliko godina. Prema navodima uglednih svjetskih medija Zidane u novi klub koji preuzme želi dovesti ni manje ni više nego Eden Hazarda.



Francuz je uvjeren da može iz Belgijanca izvući ono najbolje, one najbolje partije iz vremena kada je nosio dres Chelsea. Hazard je stigao kao najveće pojačanje Real Madrida, ali loša forma i učestale povrede su ga totalno unazadile do toga da je prozvan kao jedno od najvećih promašaja u novijoj istoriji Kraljevskog kluba.

Prvo trebamo sačekati da vidimo gdje će Zidane sjesti na klupu, a onda da vidimo hoće li prvi posao biti Belgijanac koji na kraju sezone ostaje bez ugovora.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.