Bio je Dinamova nada koju su željeli United i Bayern - Danas slobodan igrač pred neočekivanim transferom

Dinamo Zagreb je ekipa koja je unazad nekoliko godina stvarala velike talente, a kasnije ih prodavala za velike pare zbog kojeg bi i Europski velikani pozavidjeli.


Takav je i Fran Brodić koji je u Dinamo došao sa 14 godina iz Zagrebove omladinske škole, a kao 16-godišnjak debitovao za prvi tim Dinama. 

Nije dugo trebao čekati na svoj prvi gol, on se desio pola godine od debija, a postigao ga je kupu protiv Zagore. Svi su mislili da je pred mladim napadačem blistava karijera, ali se on ipak morao boriti za minute u prvom timu zagrebačkog Dinama.



Ipak to nije uspio, pa je 2014. godine kao 17-godišnjak iznenada otišao put Beligije u Club Brugge kod dobro poznatog Ivana Leke, ali i odlazak u Belgiju se pokazao kao veliki promašaj jer je bio dosta daleko od prvog tima. 

Klub ga je zato slao na pozajmice prvo u Antwerpen pa u Roeselare. Brodić je zajedno u ta dva kluba odigrao 5 utakmica i postigao svega 1 gol. Karijera ga dalje vodi u Italiju u Cataniju gdje je postigao 3 gola i 2 asistencije i klub ga je prošle godine otkupio za samo 100 hiljada eura.



Brodić se nije uspio nametnuti i u septembru klub je raskinuo ugovor sa njim. Veliki Dinamov talent za koga su se svojevremeno raspitivali velikani kao što su Bayern i Manchester United, danas bez kluba, ali izgleda da to neće biti dugo jer bi Gorica uskoro trebala zavrištiti taj transfer i potpisati Brodića.

Predsjednik Gorice Nenad Črnko je potvrdio da je posao u odmakloj fazi i da bi u narednom periodu trebao postati novi član Gorice.

Fran Brodić je prošao kroz sve selekcije reprezentacije Hrvatske samo još nikako nije debitovao za prvi tim.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.