Nekad najbolji strijelac Bundeslige otkriva: Nikada nisam davao sto posto - Spašavala me ŽENA

Nisu nikada uspjeli da ga otkriju: Nekada najbolji golgeter u državi priznao kako se uz pomoć supruge izvlačio od obaveza.


Bivši njemački fudbaler Stefan Kiessling, koji je svojevremeno bio i najbolji strijelac Bundeslige, otkrio je strogo čuvanu tajnu.
Kiessling je ljetos u 34. godini odlučio završiti karijeru tokom koje je najveći trag daleko ostavio u Bayer Leverkusenu, u kojem je u 342 nastupa postigao 131 pogodak, a sada kada je u mirovini ne libi se reći stvari koje je radio u prošlosti."Nikad nisam radio sa sto odsto tkom treninga ili pripremnih perioda. Nijednom", rekao je otvoreno Kiessling, koji je vješto koristio i to što je njegova supruga voljela da vježba i održava vitku liniju... 

"U klubovima ti daju sat koji mjeri otkucaje srca i čuva cijeli trening. Pošto je moja supruga fizički odlično spremna, trčala je sa tim mojim satom u skladu sa mojim potrebama. Radila je to toliko dobro da niko nije ni primjećivao", kaže Kiessling.Po završetku igračke karijere Kiessling je odlučio da ostane usko vezan sa fudbalom, a prvi angažman je, naravno, dobio u svom Bayeru. Trenutno radi u sportskom sektoru svog omiljenog kluba iz Leverkusena.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.