Čeka nas uzbudljivo ljeto: Chelsea, Arsenal i Inter u redu za supertalentovanog Južnoamerikanca

U Brazilu se svakodnevno rađaju neki novi klinci koji svojim talentom prije ili kasnije završe preko okeana i u nekom od Europskih velikana.


Santos je jedan od klubova koji skoro svake godine iz svoje akademije izbaci bar jednog od supertalentovanih klinaca. 

Tako se sada pojavio jedan na koga su oko bacili velikani poput Chelseja, Arsenala i Intera i samo čekaju rasplet situacije. Oni su prema navodima The Suna, veoma zainteresovani za napadača Kaio Jorgea, koji bi na kraju ove godine Santos mogao da napusti kao slobodan igrač.19-godišnji Jorge ima ugovor do decembra 2021. godine i u slučaju da uprava Santosa ne uspije se dogovoriti sa igračem za produžetak saradnje on će klub napustiti bez obeštećenja i klub neće ništa zaraditi na talentovanom klincu koji prema Transfermarktu ima tržišnu cijenu od 12 miliona eura.

Tri velikana su sada u prilici da potpišu predugovor sa Jorgeom. Edu Gasper, Arsenalov tehnički direktor visoko cijeni mladog Brazilca, dok Chelsea i Inter nastoje na vrijeme da pokupe mladog talenta u kojem prepoznaju veliki potencijal.Santos će na sve načine pokušati zadržati svog igrača i ponuditi mu novi ugovor kako bi mogli da ga naplate u narednom periodu. U Santosu je do sada odigrao 66 utakmica postigao 13 golova i uz to ima 2 asistencije, a za Brazil U17 ima odigranih 10 utakmica i 6 golova.  

Jedan od najvrijednijih izdanaka Santosove akademije jeste igrač PSG-a, Neymar. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.