Moćnik svjetskog fudbala i veliki prevarant: "Kupio sudiju za meč s PSG-om, omamio igrače"

Bernar Tapi je tvorac moćnog Marseillea, koji je bio prvak Evrope, ali ga pamtimo i po malverzacijama. 


Tapi je krajem 80-ih i do sredine 90-ih bio jedan od najmoćnijih ljudi u svjetskom fudbalu, a svojevremeno je osuđen na osam mjeseci zatvora i dvije godine uslovno zbog namještanja utakmica.
Njegov dugogodišnji saradnik Marc Fratani je za Le Mond otkrio kako su se odvijale "mutne radnje".



"Igrao se u Parizu najveći derbi s PSG-om i sve je bilo završeno sa sudijama, a dan kasnije smo se sreli na jednom diskretnom mjestu da mu dam novac," ispričao je Fratani, pa je nastavio: "U tom susretu igrači PSG-a su bili destabilizovani, pošto im je Tapi organizovao da se u vodu ubrizgaju psihoaktivne supstance. Ne znam kako je to uradio, ali bilo je očigledno".

Tako je jednom prilikom "uspavao" dvojicu igrača Rennesa... "Dva igrača Rennesa su prije naše utakmice popili sok od pomorandže u kojem je bila omamljujuća supstanca. To je bilo toliko jako da se jedan od njih jedva probudio u aotubusu po povratku u Rennes, a imao je i udes automobilom na putu od stadiona do kuće", kazao je Frantani.



U međuvremenu, bivši predsjednik Marseillea Bernard Tapi, govoreći za "Le Parisien", negirao je ove optužbe, nazivajući ih neprikladnim za otvaranje pitanja slučaja od prije 30 godina i poziva Marka Fratana, ako je kupio arbitra, da govori o sebi, odnosno da kaže gdje i kada je dao novac.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.