Henry spreman na izazov: Francuz se nakon duge 2 godine vraća trenerskom poslu, ali onom selektorskom

Thierry Henry dok je bio igrač glasio je za jednog od najboljih napadača na planeti, a danas u ulozi se ipak nije baš najbolje snašao.


Monaco i Montreal su klubovi u kojima je bio trener, a zajedno je na klupi sjedio u 49 utakmica i nije se pokazao kao neko kome se predviđa svijetla trenerska karijera za razliku od one igračke.

Znanje je učio od Roberto Martineza kao pomoćni trener u reprezentaciji Belgije, ali ni jedan ni drugi više nisu u reprezentaciji nakon očajnog rezultata na Svjestkom prvenstvu u Kataru. 49-godišnji Španac se ekspresno snašao i pronašao novi aganžman u vidu novog selektora reprezentacije Portugala dok Francuz i dalje čeka na neki posao. Prema navodima uglednih svjetskih listova Henryju je dosta da bude asistent i želi opet da se vrati u trenerske vode.



Isti izvori navode da nije riječ o klupskom nego o reprezentativnom trenerskom poslu, a mogao bi postati selektor reprezentacije SAD-a. Gregg Berhalter je nakon Mundijala otišao jer mu nije produžen ugovor i tako je ostalo upražnjeno mjesto koje savez SAD-a želi popuniti bivšom igračkom legendom Arsenala.

Može li se Henry pokazati na velikoj sceni u prvom samostalnom trenerskom poslu kao selektor tek ćemo vidjeti kada ga savez SAD-a imenuje i ako ga imenuje.

Upravo je Francuz čist dokaz da igračka i trenerska karijera ne mogu biti podjednako uspjšne i da se ipak kao trener treba više dokazivati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.