Nema Ronalda, pa miševi kolo vode: U Real Madridu kritično - Glavnu riječ vode dva tinejdžera

Ko bi rekao, ali izgleda da je u Realu nastala situacija iz popularne izreke: "Kada nema mačke, miševi kolo vode"


Tim sa Santiago Bernabeua je pretrpio drugio poraz od Barcelone u razmaku od samo nekoliko dana. Porazom u ligi Real je praktično ostao bez ikakve šanse da stigne Barcelonu i pokuša osvojiti naslov s obzirom da sada zaostaju 12 bodova za katalonskim timom.
Poraz u Kupu kralja u srijedu od Barcelone od 3:0 je značio oproštaj i od ovog takmičenja tako da je Realu još samo ostalo da u Ligi prvaka pokuša doći do naslova prvaka što je s obzirom na prikazano ove sezone vrlo teško da se desi.Posljednje minute utakmice koju je Real igrao sinoć protiv Barcelone pokazale su svu nemoć tima iz Madrida koji je sa svojim besmislenim pokušajima ubačaja lopte u šesnaesterac mučio svoje navijače jer su igrači Barcelone s lakoćom izbacivali te lopte iz svog šesnaesterca.

Sve ono što je bilo dobro u igri Reala je dolazilo od dva igrača - Sergia Reguilona i Viniciusa Juniora koji su u dvije utakmice protiv Barcelone davali sve od sebe da nešto naprave, ali njihovi saigrači nisu slijedili njihove dobre namjere.Nešto očito nije uredu kada su igrači koji imaju 22, odnosno 18 godina jedina prijetnja u napadu Reala. Gareth Bale je dobio priliku, a Solari je očekivao da će frustracija Velšanina biti možda usmjerena u pozitivnom smijeru, ali se to nije desilo jer Bale ponovo nije pokazao ništa na terenu i zamijenjen je u 61 minuti.

Solari se tako ponovo našao u teškoj situaciji sa lošom atmosferom u timu pred utakmicu Lige prvaka protiv Ajaxa koja bi već u utorak mogla i zvanično pokazati da je ova sezona za Real završena na svim frontovima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.