Realova reforma od 455 miliona: Zidane pravi prostor za 6 velikih pojačanja, čak 14 igrača na prodaju

Sudbina čak 14 igrača je u rukama Zinedinea Zidanea. Radi se o igračima koji su pod ugovorom s Realom ili su posuđeni i oni će formirati operaciju Izlaz, piše madridski AS. 


Namjere kraljevskog kluba su da prodaju praktično sve što mogu i otvore prostor za šest pojačanja koji trebaju doći, ali i nadoknade silan novac koji će biti potrošen na nove igrače.
Oscar Rodriguez je zvanično posuđen Leganesu, Keylora Navas je žrtva među statisvama, Vallejo će otvoriti prostor za Militao, dok se ne računa na Reguliona i Thea Hernandeza jer Zidane želi Mendya.


Marcos Llorente, Kovačić, Ceballos i Lucas Silva koji nije imao nikakvih šansi za dolask će ostati u Cruzeiru, također ispadaju iz Zidaneovih planova. Dolascima Luke Jovića i Rodryga u napadu neće biti mjesta za Mariana Diaza, De Tomasa i Borju Mayorala.

Prema najoptimističnijim prognozama u Realu se nadaju da će zaraditi 300 miliona eura, u to su uračunate i prodaje Garetha Balea i Jamesa Rodrigueza. Računa se i eventualne postotke od prodaje drugih igrača kao što je slučaj sa Mariom Hermosom koji je eksplodirao u Espanyolu.Jedina dva igrača oko kojih se oklijeva su Isco i Odegaard. Španac se čini luksuznom rezervom, dok Ajax insistira na angažovanju Norvežanina koji bi im mogao biti veliko pojačanje.

Samo jedan od njih može ostati kako se ne bi prešla kvota od 25 igrača u prvom timu. Budžet za dolaske iznose 455 miliona eura od čega bi najviše trebalo biti potrošeno na Paula Pogbu (150 miliona), zatim na Edena Hazarda (100), Luku Jovića (60), Mendya (50), Rodryga (45), dok je za 50 miliona već angažovan Militao.

Ukoliko ne dođe Pogba onda će se u Madridu okrenuti Christianu Eriksenu. Danac je jeftinija opcija i košta 80 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.