FourFourTwo sastavio spisak od 10 najboljih zadnjih veznih: Spisak čini jedan Hrvat, a zadnji je Busquets

Ugledni internet portal FourFourTwo, specijalizovan za fudbal, je na svojoj stranici objavio spisak najboljih igrača koji igraju na poziciji zadnjeg veznog.


Oni su objavili spisak na kom se nalazi čak 10 zvijezda i mnogi se neće složiti sa njihovim spiskom koji čine zaista sjajni igrači među kojima se nalazi i jedan Hrvat.

Kao i uobičajno krenućemo sa pozicijom broj 10, a na njoj se nalazi Sergio Busquets. Iako Barceloa ove sezone traži svoju igru on je našao svoje mjesto na spisku najboljih zadnjih veznih. Ove sezone nije na nekom nivou, a polako i ulazi u pozne igračke godine. Pozciju broj 9 drži Jude Bellingham, iako po prirodi igra više prema protivničkom golu FourFourTwo ga je uvrstio zbog sjajne odbrambene statistike ove sezone.



Jude se smatra jednim od najboljih mladih veznjaka na planeti u ovom trenutku, a Borussija Dortmund u svojim redovima ima pravi biser. Na osmoj poziciji se nalazi reprezentativac Hrvatske i zvijezda Intera iz Milana, Marcelo Brozocić. Jedan od najboljih igrača Neroazzurra koji je prije nekoliko sedmica produžio vjernost klubu sa Giuseppe Meazze. 

Sjajne partije su mu i donijele mjesto na spisku. Poziciju broj 7 drži Marco Verratti, zvijezda PSG-a. Unazad nekoliko godina se smatra jednim od najboljih odbrambenih veznjaka i prava je napast za protivničke napadače. Na šestoj poziciji jeste velika zvijezda i jedan od ključnih igrača Bayerna iz Minhena, Joshua Kimmich.



Nekada je bio bek, a kasnije je prekomandovan u vezni red koji mu sada itekako odgovara. Kimmich ima priliku, danas nešto kasnije, osvojiti svoj 10. uzastopni naslov Bundeslige, ako pobjede Borussiju Dormtund. Rodri se našao na poziciji 5 i sasvim zasluženo jer ono što radi kod Pep Guardiole je zaista sjajno. 

Postao je jedan od ključnih igrača na sredini terena i obavlja prljavi posao za City. Još jedan reprezentativac Engleske se našao na spisku, a to je Declan Rice koji se nalazi na poziciji broj 4. Najbolji igrač West Ham Uniteda i jedan od ključnih igrača nacionalnog tima na sredini terena. Tokom ljeta bi mogao napraviti veliki iskorak u svojoj karijeri, a svi misle da je sada i pravo vrijeme da krene naprijed.



Poziciju broj 3 drži Fabinho veznjak Liverpoola koji se smatra jednim od najboljih i najpouzdanijih igrača Redsa. Biće ključan igrač Jurgen Kloppu u pohodu na 4 trofeja koliko se bore ove sezone. Prve dvije pozicije drže zvijezda Real Madrida i Chelsija. Na poziciji broj 2 se našao Casemiro, zvijezda Kraljevskog kluba i neko ko igra odlično na obe strane trenera.

Sasvim zasluženo se napao na tom visokom mjestu i sigurno da još može nekoliko sezona igrati na visokom nivou. FourFourTwo smatra da je najbolji igrač na poziciji zadnjeg veznog, zvijezda Chelsija, N'Golo Kante.



Iako je relativno loš ove sezone našao se na vrhu spiska najboljih veznjaka, ali sigurno sasvim zasluženo šta radi i koliko se trudi na terenu. Ono što on pokazuje na terenu malo ko vidi i primjećuje, ali pojedinci vide koliko on pomaže u defanzivnim zadatcima i sigurno se smatra jednim od ključnih igrača za osvojenu Ligu prvaka prošle sezone.

Na spisku se nalazi zvijezda do zvijezde, ali vjeurjemo da neki misle da su neki igrači izostavljeni, ali isto tako da se neki nisu trebali naći na spisku.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.