80 Miliona za novog Hazarda: Bayern i ovaj put ispred Arsenala, čudo od djeteta ide u Munchen

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka Bayern Munchen se opasno okrenuo ka pojačanjima i dovođenju novih igrača, pa i onih koji su već dugo želja nekih drugih velikana.


Prema informacijama koje dolaze iz Francuske, Bayern je jako blizu završetku posla oko dovođenja napadača Lillea.
Igrač Lillea igra sjajno ove sezone i postigao je 18 golova i upisao 11 asistencija zbog čega je skrenuo na sebe pažnju mnogih evropskih velikana, a najviše interesa da ga dovede je pokazivao Arsenal. 



Pisalo se da je Bayern prošle sedmice pokrenuo pregovore s Lilleom oko dovođenja Nicolasa Pepea, a s obzirom da će se Lille vjerovatno kvalifikovati za Ligu prvaka naredne sezone, u Bayernu smatraju da trebaju što prije završiti ovaj posao, jer će cijena Pepeu nakon toga porasti.

Prema navodima Bein Sportsa Bavarci su poslali ponudu od 80 miliona eura za igrača Lillea, a dio odštete za ovog igrača bi trebao platiti Adidas koji je sponzor Bayerna.



Inače riječ je o igraču za kojeg govore da je budući Eden Hazard, pa nam ostaje samo da pomno ispratimo njegov napredak i vidimo i sami da li je stvarno riječ o tolikom talentu ako uzmemo u obzir koliko je veliki igrač Eden Hazard, ali i koliko je velik iznos Bayern spreman da plati samo da bi doveo ovog igrača.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.