Brighton traga za novim Potterom: 2 opcije u igri - Jedan činio čuda na transfer pijaci, a drugi na terenu

Brighton je prije nekoliko dana ostao bez trenera jer je Graham Potter prihvatio poziv velikana iz Londona, Chelsea koji je otpustio Thomas Tuchela, i krenuo korak naprijed u svojoj karijeri.


Popularni Galebovi su odlaskom sjajno stručnjaka inkasirali oko 20 miliona eura na ime obeštećenja, ali vjerujemo da su oni više voljeli da je 47-godišnji Englez ostao nego što se upustio u nove izazove.

Brighton je sjajno startao u novoj sezoni Premier lige i nakon 6 odigranih kola nalaze se na poziciji broj četiri i sa skorom od 4 pobjede i po jedan remi i poraz. Sigurni smo da će se osjetiti nedostatak Pottera, ali se uprava već bacila u potragu za novim trenerom.



Prema navodima uglednih ostrvskih medija, uprava Galebova je spisak svela na 2 veoma atraktivna imena. Riječ je o Steve Cooperu treneru Nottingham Foresta i Kjetil Knutsenu trenero Bodo/Glimta. I jedan i drugi se smatraju veoma ozbiljnim trenereima i iza sebe imaju mnogo uspjeha. 

Cooper je minule sezone Nottingham uveo u Premier ligu kroz play-off i odmah tokom ovoga ljeta na City Ground doveo čak 22 nova igrača što je apsolutni rekord. Takođe može se pohvaliti da je dva puta obarao klupski rekord, to je prvo učinio sa Taiwo Awoniyijem koji je stigao za nešto malo više od 20 miliona eura, a onda nekoliko dana kasnije taj rekord je oborio Morgan Gibbs-White koji je plaćen nešto malo manje od 30 miliona.



Cooper prema istim izvorima ima klauzulu u ugovoru po kom može da napusti klub, ali iznos nije naveden. Što se tiče trenera Bodo/Glimta, Knutsena, ima čime da se pohvali. Osvojio je 2 godine zaredom prvenstvo Norveške što su ujedno i jedine titule nacionalnog šampiona. 

Radi se o zaista sjajnom i perspektivnom treneru i Brighton je samo jedan od klubova koji prati 53-godišnjeg Norvežanina. Na kormilu Boda je već 4 godine i ne bi nas iznenadilo da prihvati poziv Brightona jer je ipak Premier liga poziv koji se ne smije odbiti.



Vrijeme će pokazati hoće li neko od ova 2 trenera stići na AMEX Stadion, a na upravi je da izabere jednog koji obara rekorde na transfer tržištu ili drugog koji obara rekorde na terenu. Koga god da dovedu sigurno da neće pogriješiti, ali je pravo pitanje ko je u ovom trenutku bolja opcija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.