Nakon De Ketelarea, uprava Rossonera opet gleda prema Belgiji: Velika želja bivša zvijezda Ajaxa

Milan ove sezone brani titulu u Seriji A i biće veoma teško da je odbrani jer je konkurencija možda i najžešća unazad nekoliko godina.


Prije svega tu mislimo na Romu i Napoli koji su se itekako pojačali tokom ljeta i biće velika prijetnja po veliku trojku Milan, Inter i Juventus. 

Mnogi minule sezone nisu vidili Rossonere na vrhu italijanskog prvenstva, ali sjajno odrađena sezona Stefano Piolija je krunisana Scudettom koji se čekao dugih 11 godina. Tokom ljeta nije došlo dosta pojačanja, a najzvulnije je svakako Charles De Ketelaere koji je stigao i Club Bruggea za 32 miliona eura.



Pored njega stigli su još i Sergino Dest na pozajmicu iz Barcelone, a kao slobodan igrač stigao je Divock Origi. Sigurno da je veliko pojačanje mladi 21-godišnji Belgijanac koji bi mogao biti budućnost velikana iz "grada mode". Iako još nije postigao gol u dresu Milana, De Ketelaere je itekako koristan na terenu i njegovo prisustvo se primjeti. 

Do sada je upisao 279 minuta u Seriji A i ima jednu asistenciju, ali Pioli će njega sigurno čekati da proradi jer je ipak velika razlika između belgijskog i italijanskog fudbala pa je potrebno i vrijeme da se prilagodi na stil igre na Apeninima.



Da Pioli itekako cijeni igrače iz Jupiler Pro lige dovoljno govori da je oko bacio na još jednu zvijezdu belgijskog prvenstva. Naime, riječ je o još jednoj zvijezdi Club Bruggea i bivšem saigraču De Ketelaera, Noa Langu. 

23-godišnji Holanđanin je bio velika nada Ajaxa, ali nikako nije mogao da se nametne kod bivšeg trenera Erik ten Haga i svoju sreću je potražio prvo na pozajmici u Twenteu, a zatim u Club Bruggeu koji je kasnije i otkupio ugovor za svega 6 miliona eura.



Sada bi krilni napadač mogao napraviit još jedan korak naprijed i Jupiler Pro ligu zamijeniti Serijom A. Prema navodima uglednog italijanskog lista CalcioMercato, Pioli je predao nalog Paolo Maldiniju da pripremi teren i već u januaru, nakon Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru krajem godine, završi posao sa sjajnim Langom. 

Lang i De Ketelaere bi mogli predstavljati budućnost Rossonera zajedno sa Rafael Leaom, i mogao bi Pioli imati respektabilan tim koji bi u narednim godinama mogao postati fudbalska velesila.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.