Potpis je pao, a poznat je i budžet sa kojim će raspolagati: Ten Hag odmah na spisak želja stavio 3 zvijezde

Erik ten Hag je i zvanično postao novi trener Manchester Uniteda, a na klupu Old Trafforda će stići na kraju sezone.


Sve priče koje su kružile do sada su bile tačne i usmeni dogovor se pretvorio i u pismeni koji je juče i zvanično objavljen. 

Tako će Holanđanin postati stalni trener Crvenih đavola, a na klupi će zamjeniti privremenog trener Ralf Rangnicka. Njemac će dobiti ulogu savjetnika u upravi kluba i sigurno da će se i u budućnosti nešto pitati. Ipak, mnogo manje sigurno jer je Ten Hag taj koji želi da se pita najviše u klubu i da njegova bude zadnja pogotovo kada je riječ o igračima, tačnie novim pojačanjima i prodaji igrača.



Holanđanin i uprava Uniteda su sve do najsitnijih detalja dogovorili, a jedino je to bio uslov i da on potpiše za velikana sa Old Trafforda. Prema navodima uglednih britanskih listova, Ten Hag će tokom ljeta imati na raspolaganju oko 240 miliona eura za nove transfera. Ukoliko bude prodaja koje su najavljene takođe i taj novac će imati na raspolaganju, a najavljeno je čak 6 igrača koji će ići na transfer listu. 

Tako je Ten Hag odmah sastavio spisak na kom se nalaze 3 želje koje želi dovesti tokom ljetnog prelaznog roka. Pored igrača spreman je sa sobom dovesti svog pomoćnika iz Ajaxa, ali vidiićemo da li će to na kraju i učiniti. Prva želja jeste Declan Rice zvijezda West Ham Uniteda. 23-godišnji veznjak se unazad nekoliko mjeseci dovodi u vezu sa prelaskom na Old Trafford. Isti izvori navode da je Rice odlučio ne produžiti novi ugovor sa velikanom iz Londona i da bi njegova prodaja mogla biti prioritet tokom ljeta.



Englez želi pronaći novi klub i napraviti iskorak u karijeri, a West Ham bi ga mogao prodati na ljeto kako ga ne bi izgubili potpuno besplatno. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 75 miliona eura, a uprava popularnih Čekičara za njegove usluge traži 100 miliona. Prvo ćemo morati sačekati da Ten Hag sjedne u fotelju Old Trafforda i onda da vidimo hoće li biti spreman izdvojiti toliki novac za veznjaka.

Kao druža želja jeste, Antony, zvijezda Ajaxa. Ten Hag je spreman mladog brazilca odmah povesti sa sobom za Manchester. Antony je pod palicom Holanđanina proigrao i pokazao o kakvom se talentu radi, a sam Ten Hag samatra da bi se mogao savršeno uklopiti na stil fudbala u Premier ligi. Prema Transfermartku on je pocijenjen na 35 miliona eura, ali vjerujemo da komplikacija oko transfera ne bi trebalo biti.



Zasigurno da će to biti jedan od prvih zahtjeva novog trenera jer Brazilac itekako razumije stil fudbala koji gaji Holanđanin. Zadnje ime sa spiska jeste zvijezda Tottenha i jedan od najtraženijih napadača današnjice Harry Kane. Antonio Conte će učiniti sve da ga zadrži u klubu i sledeće sezone, a sa druge strane Ten Hag će učiniti sve kako bi ga vidio u crvenom dresu. 

Crvenim đavolma je napadač neophodan i upravo Ten Hag misli sa Englezom popuniti tu prazninu i imati ubojitog špica u narednim sezonama. Njegova cijena iznosi oko 100 miliona, ali ipak će se u mnogome pitati i sam Kane, kao i uprava Sprsa. 

Ten Hag vjeruje da sa ova 3 imena može u prvoj sezoni se nadati nekom trofeju, pa čak i onom u Premier ligi, ali to će biti zaista teško. 

U sledećoj sezoni ćemo viditi kakav je zaista trener Ten Hag i može li vratiti staru slavu na Old Trafford.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.