Real nudi Raphaela Varanea za Manea, Liverpool uzvraća cifrom koja možda bude i prihvaćena

Trener Real Madrida Zinedine Zidane želi u svom timu vidjeti fantastičnog Seneglaca Sadia Manea. 


Krilni fudbaler Liverpoola i ove sezone je sjajan u dresu tima sa Anfielda i već je preuzeo ulogu jednog od vodećih igrača Liverpoola.
Kako Real pravi rekonstrukciju tima sa Zidaneom, francuski stručnjak bi kao jednog od novih fudbalera u svom timu rado vidio Manea. Tako su Kraljevi navodno odlučili da ponude zanimljivu razmjenu.



Redsima su u zamjenu za Senegalca nude francuskog defanzica Raphaela Varanea, što je svakako zanimljiva opcija. Međutim, Varane bi navodno radije u Manchester United.

On je velika želja Crvenih đavola u prethodnih nekoliko godina, a Marca tvrdi da je izrazio veliku želju za odlaskom sa Santiago Bernabeua. Kako Francuz ima želju otići, tako i Real to planira iskoristiti.



Ponudiće ga Liverpoolu u zamjenu za Manea i nadaju se da će sa Anfielda stići pozitivan odgovor. Fantastični Senagalac je i ove sezone zaista sjajan u dresu Redsa. Često odlučuje utakmice i jedan je od fudbalera koje bi Zinedine Zidane rado vidio u svom timu.

Ipak, cijena koju je tim sa Anfielda postavio za 26-godišnjeg ofanzivca je ogromna. Traže čak 130 miliona eura, ali nakon svega što su doživjeli, teško je vjerovati da će predsjednik Kraljeva Florentino Perez štedjeti na pojačanjima.

Mane je veoma zahvalan fudbaler. Igra svoju treću sezonu na Anfieldu, a u dosadašnjih 111 odigranih utakmica postigao je 53 gola. Ranije je igrao još za Southampton, Salzburg i Metz.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.