Newcastle United kreće sa rasipanjem novca: Howe krenuo po 2 mlade, nadolazeće, zvijezde Francuske

Kraje sezone u Premier ligi se polako bliži, a primarni cilj Newcastle Uniteda je ostvaren i sada već polako uprava na čelu sa Eddie.


Howeom razmišlja o novim pojačanjima. Popularne Svrake se bile prvi dio sezone u zoni ispadanja, ali dolazak novog vlasnika i sjajno odrađen zimski prelazni rok su donijeli rezultate.

Mohammed bin Salman, princ iz Saudijkse Arabije, je na St James Park donio veliki novac, a već tokom januara je potrošeno nešto malo više od 100 miliona eura na nova pojačanja. Sada kada je opstanak gotovo pa sigurnan za očekivati je da se tokom ljeta izdvoji daleko veći novac za nova pojačanja. Već sada se brojna imena povezuju sa dolaskom na sjever Engleske, ali je pravo pitanje ko će na kraju zaista i stići.



Zbog toga što su se ove sezone borili za opstanak i što neće igrati ni jedno europsko takmičenje naredne sezone teško da će moći dovesti baš velike zvijezde, ali ako novac bude igrao ključnu ulogu mogli bi imati itekako jak Newcastle. Howe uveliko traga za igračima koji bi mogli stići u klub i koji bi bili velika pojačanja. 

U moru igrača koji se povezuju sa St James Parkom, Howe je izabrao nove dvije nadolazeće, mlade, zvijezde. Howe su za oko zapale 2 zvijezde, jedna igra u Bundesligi, a druga u Ligue 1. Prvo ime jeste zvijezda Bayer Leverkusena, Moussa Diaby, krilni napadač koji ove sezone igra fenomenalno. Prema navodima FootMercata, 22-godišnji Francuz je velika želja Howea i učiniće sve kako bi ga doveo kod sebe.



Bivša zvijezda PSG-a prema Transfermarku vrijedi 55 miliona eura, ali Leverkusen za njegove usluge traži čak 100 miliona. Druga želja jeste Benoit Badiashile, štoper Monaca, koji je ove sezone postao stub odbrane velikana iz kneževine. 21-godišnji Francuz još nije debitovao za prvi tim reprezentacije, ali je samo pitanje trenutka kada će biti pozvan i kada će debitovati. Monaco za usluge sjajnog štopera traži 40 miliona eura i vjerujemo da će to Newcastle bez okljevanja platiti. 

Mogao bi Howe napraviti ozbiljan tim sa mladim i perspektivnim igračima i zaočekivati je sledeće sezone da vidimo Svrake u gornjem dijelu tabele.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.