Mourinho želi ozbiljno da se uključi u borbu za Scudetto: Posebni upravi predo spisak od 3 velike želje

Jose Mourinho daje se od sebe da od Rome napravi klub koji će se narednih sezona ozbiljno uključiti u borbu za Scudetto.


Doveden je na početku ove sezone, ali iako je potrošen ozbiljan novac, ne mogu se očekivati rezultati odma u prvoj sezoni. 

Toga je svjestan i Posebni, i upravo zbog toga već polako priprema tim za sledeću sezonu. Sigurno da će biti mnogo promjena na Olimpicu, a primarni cilj uprave jeste sačuvati najbolje igrače te novim pojačanjima napraviti ozbiljan tim. Prema navodima uglednih italijanskih novina, primarni cilj Mourinha jeste promjeniti odbranu, tačnije želja su mu 3 nova defanzivca. Prva želja Portugalca jeste Marcos Senesi, 24-godišnji štoper Feyenoorda koji se ove sezone itekako pokazao i jedan je od najboljih štopera u Eredivise.



Sjajne partije nisu ostale ne primjećene, a Roma bi ga mogla dobiti za oko 15 miliona eura. Druga želja jeste, Lisandro Martinez, još jedan štoper koji nastupa u Eredivise i trenutno je član Ajaxa. 24-godišnji Argentinac je duplo skuplji od prethodnika i do njega će Posebni teško stići jer se radi o zaista sjajnom štoperu za koga je zainteresovano nekoliko velikana. Zadnje ime koje je zapalo za oko treneru Vučice jeste Gian Marco Ferrari. 

29-godišnji Italijan trenutno nastupa za Sassuolo i spreman je napraviti iskorak u svojoj karijeri na kraju sezone. 

Prema Transfermarktu njegova cijena iznosi 10 miliona eura i ove sezone je neizostavan član prve postave Neroverdea.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.