Tako to radi Emery: Defanzivac skrivio gol pa dobio poruku od trenera: "Slušaj me sad"

Jedan od najbolji trenera na svijetu Unai Emery otkrio pred novinarima zašto je to tako, otkrio je i poruku igraču posle meča!


Bosansko-hercegovački reprezentativac i igrač Arsenala je tako po mnogim kriterijumima kriv za drugi gol Manchester Uniteda.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac sinoć je krivac za drugi gol Manchester Uniteda u remiju s njegovim Arsenalom na Old Traffordu (2:2). Iako je Kolašinac ofanzivno odigrao vrlo dobar meč te je stvorio nekoliko prilika za prije svega Aubameyanga.



Hedna defanzivna greška je uticala na to da Manchester dođe do pogotka. Trener Topnika Unai Emery nakon meča većinom je pričao upravo o Kolašincu kojeg je odlučio ohrabriti poručivši mu da je odigrao vrlo dobar meč.

"Sead Kolašinac je nakon meča imao spuštenu glavu, a ja sam mu prišao i rekao 'Seade, imao si veoma dobar meč. Ponudio si nam mnogo dobrih stvari, a to što ti se desilo u odbrani se naprosto događa...




Moraš nastaviti sa svojim radom i ostati potpuno pozitivan i posvećen'", poručio je Emery. Inače, Arsenal je nakon sinoćnjeg remija ostao na petoj poziciji sa 31 bodom, a u narednom kolu će dočekati Huddersfield.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.