Gnabry obavjestio upravu kluba da želi otići: Wengerov veliki promašaj veoma blizu povratka u Premier ligu

Problemi na Allianz Areni se ne smiriju i nakon onih u stručnom štabu na red su došli i oni u igračkom kadru.


Julian Nagelsmann je smijenje, to je vijest koja je odjeknula kao grom iz vedra neba, a zamijena je stigla ekspresno u vidu Thomas Tuchela. 

Samo što se jedan problem smirio i već zaboravio pojavio se novi. Riječ je o Serge Gnabryju i njegovoj budućnosti na Allianz Areni. 27-godišnji Njemac je obavjestio upravu i spreman je na kraju sezone spakovati kofere i napustiti Bavarskog giganta, navode ugledni njemački listovi.



Nikome nije jasna ta odluka sjajnog krilnog napadača koji je svojevremeno bio velika nada Arsen Wengera, ali ujedno i njegov veliki promašaj. Bivši trener Arsenala je 2013. godine pružio priliku Gnabryju da debituje za prvi tim "Topnika" jer se radilo o velikom potencijalu i igraču u kome je Wenger prepoznao nekoga ko može imati veliku karijeru.

Međutim, pod palicom Francuza se nije baš najbolje snašao i za vrijeme boravka u Londonu je odigrao svega 18 utakmica. 2016. godine se vratio u Bundesligu, a sada isti izvori navode da bi se ponovo mogao vratiti u Premier ligu jer je Manchester City, tačnije Pep Guardiola, opasno zainteresovan. 



Nakon što se pojavila vijest da Gnabry želi da ide uprava Cityja je odmah reagovala i krenula sa raspitivanjem za koju cifru bi mogao Njemac Allianz Arenu zamijeniti Etihadom. Guardiola u Gnabryju vidi igrača koji se itekako dobro snalazi na obe strane trena, i lijevo i desno, i zbog toga ga želi u svom timu kako bi imao više raznovrsnosti u napadu. 

Postoji velika šansa da bi tokom ljeta plavi dio Manchestera mogao napustiti Bernardo Silva, ali i Riyad Mahrez koji je već u igračim godinama.

Mnogo više će se znati na kraju sezone, a postoji priča da bi Gnabry mogao biti uključen u razmijenu jer je Joao Cancelo u Minhen stigao na pozajmicu i ima mogućnost njegovog otkupa za 70 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.