Na Anfield će ipak stići zamijena za Firmina: Klopp odabrao špica koji je rastužio francusku naciju na Mundijalu

Jurgen Klopp će na kraju sezone ostati uskraćen za usluge Roberto Firmina kome ističe ugovor, a koji neće biti produžen.


Reprezentativac Brazila nema želju ostati na Anfieldu i tokom ljetnog prelaznog roka će biti slobodan u izboru nove sredine, a već neke destinacije se pominju poput Serije A i La Lige.

Cijelo vrijeme je Njemac na klupi popularnih "Redsa" bio siguran da neće morati dovesti zamijenu za sjajnog špica, ali izgleda da je odluka promijenjena. Prema navodima uglednih ostrvskih medija Klopp ipak želi tokom ljeta dovesti novog, klasičnog, napadača koji bi trebao nastaviti tamo gdje Firmino stao.



Isti izvori navode da je na listi prioriteta napadač koji je rastužnio cijenu francusku naciju svojim promašajem u finalu Svjetskog prvenstva. Riječ je o Randal Kolo Muaniju koji je u zadnjoj minuti produžetka promašio zicer, tačnije Emiliano Martineze je fantastično odbranio.

Mogao je Muani biti heroj nacije, ali ipak nije. Međutim, to ništa ne znači za njegovu karijeru jer je na pragu velikog transfera i dolaska u najjaču ligu na planeti. Liverpool je ozbiljan u namjeri da ga dovede tokom ljeta i u 24-godišnjem Francuzu vide ozbiljan potencijal i sjajnog napadaća za budućnost.



Njegova statistika je takođe fantastična jer je na 35 utakmica u svim takmičenjima na učinku od 16 golova i 14 asistencija. Muani pred početak aktuelne sezone stigao potpuno besplatno u Eintracht iz Frankfurta, a sada bi Bundesligaš mogao dobrano zaraditi njegovom prodajom. Svi u Eintrachtu su svjesni da će teško zadržati prvu zvijezdu i biće veoma interesantno ispratiti za koju cifru će napustiti klub.

Ono što raduje Kloppa jeste što Francuz pored pozicije klasičnog napdača može itekako dobro odigrati i kao lijevo, ali i kao desno krilo. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.