Podno Vezuva opet ključa: Spalletti ostao bez Europa lige, a tokom ljeta bi mogao i bez prve zvijezde

Napoli je sinoć ispao iz Europa lige, a bolji u dvomeču je bio Xavi Hernandez i njegova Barcelona.


Konačnim rezultatom 5:3, Katalonski gigant će se naći u četvrtfinalu, a tamo će se sastati sa turskim Galatasarayem. 

Luciano Spalletti i njegova družina su dali sve od sebe, ali ipak nisu mogli ništa protiv Barce koja je u naletu. Xavi je preporodio velikana sa Nou Campa i prvi su kandidati ta osvoje titulu u drugom po rangu takmičenju na Starom kontinentu.Sinoćni poraz bi mogao još više da boli sve podno Vezuva ako se potvrde navodi Mundo Deportiva. Ugledni španski list navodi da je Xavi u dvomeču uživao gledajući Kalidoua Koulibalyja i da je sada spreman učiniti sve kako bi ga doveo na Nou Camp. 

Sjajni štoper ipak nije mogao sam pokrpiti sve rupe, i pored toga što je Napoli primio 5 golova Xavi je oduševljen onim što je vidio od Senegalca. Xavi je u nekoliko navrata i sam kritikovao svoju odbranu u koju i nema baš povjerenja, a pogotovo u Samule Umtitija koji će vjerovatno na kraju sezone napustiti klub i Clement Lengleta.Gerard Pique je u poznim igračkim godinama i njemu je potrebna zamjena, a u Koulibalyju vidi idealno riješenje. Ronald Araujo bi mogao dobiti sjanog partnera u defanzivi i njih dva bi u nastavku mogli činiti jedan od najboljih tandema kako u La Ligi tako i u Premier ligi.

Xavi je odlučan od Barce napraviti klub koji će opet dominirati Europom i za sada je na pravom putu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.