Podno Vezuva opet ključa: Spalletti ostao bez Europa lige, a tokom ljeta bi mogao i bez prve zvijezde

Napoli je sinoć ispao iz Europa lige, a bolji u dvomeču je bio Xavi Hernandez i njegova Barcelona.


Konačnim rezultatom 5:3, Katalonski gigant će se naći u četvrtfinalu, a tamo će se sastati sa turskim Galatasarayem. 

Luciano Spalletti i njegova družina su dali sve od sebe, ali ipak nisu mogli ništa protiv Barce koja je u naletu. Xavi je preporodio velikana sa Nou Campa i prvi su kandidati ta osvoje titulu u drugom po rangu takmičenju na Starom kontinentu.



Sinoćni poraz bi mogao još više da boli sve podno Vezuva ako se potvrde navodi Mundo Deportiva. Ugledni španski list navodi da je Xavi u dvomeču uživao gledajući Kalidoua Koulibalyja i da je sada spreman učiniti sve kako bi ga doveo na Nou Camp. 

Sjajni štoper ipak nije mogao sam pokrpiti sve rupe, i pored toga što je Napoli primio 5 golova Xavi je oduševljen onim što je vidio od Senegalca. Xavi je u nekoliko navrata i sam kritikovao svoju odbranu u koju i nema baš povjerenja, a pogotovo u Samule Umtitija koji će vjerovatno na kraju sezone napustiti klub i Clement Lengleta.



Gerard Pique je u poznim igračkim godinama i njemu je potrebna zamjena, a u Koulibalyju vidi idealno riješenje. Ronald Araujo bi mogao dobiti sjanog partnera u defanzivi i njih dva bi u nastavku mogli činiti jedan od najboljih tandema kako u La Ligi tako i u Premier ligi.

Xavi je odlučan od Barce napraviti klub koji će opet dominirati Europom i za sada je na pravom putu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.