Atletico i Oblak sve biliži rastanku: 3 velikana već zakucala na vrata Wanda Metropolitano stadiona

Atletico Madrid igra sezonu za zaborav, a treba naglasiti da su oni branioci trofeja u La Ligi.


Diego Simeone nije mogao ni da sanja šta će ga snaći nakon odlične prošle sezone, ali to nisu jedini problemi sa kojim se susreće. 

Velikan iz Madrida bi mogao na kraju sezone ostati bez golmana jer Jan Obalk nije zadovoljan trenutnim stanjem u klubu i sve je dalje od toga da produži vijernost klubu. 29-godišnji Slovenac ima ugovor do ljeta 2023. godine i ovo je zadnja prilika za upravu Atletica da ga proda kako bi zaradili u suprotnom bi sjajni golman mogao napustiti klub bez obeštećenja. Već 3 velikana su pokucala na vrata Wanda Metorpolitano stadiona i raspitivali se oko Slovenca.



Prema navodima španskih uglednih listova riječ je o Bayernu iz Minhema, Juventusu iz Torina i Barceloni. Ova 3 velikana su spremni dovesti Slovenca, ali bi problem mogla predstavljati otkupna klauzula koja iznosi 100 miliona eura. Vjerujemo da u ovom trenutku teško da neki velikan će izdvojiti toliki novac za golmana. 

Xavi nema povjerenja u Marc-Andre ter Stegena i spreman ga je na ljeto zamijeniti drugim golmanom, a sada je na spisak stavljen i Oblak.

Ukoliko se nešto drastično ne promijeni na Wanda Metorpolitano stadionu, sledeće sezone ćemo Oblaka gledati u nekom drugom dresu, a možda i u drugoj ligi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.