Xavi odlučio o sudbini Ter Stegena: U novu sezonu Katalonski gigant ulazi sa novim čuvarom mreže

Xavi Hernandez je doveden da iz korijena promjeni stanje u Barceloni i za sada je na odličnom putu.


Mnogi igrači su dobili jasno do znanja da na njih Xavi neće računati i da slobdno mogu tokom ljeta potražiti novu sredinu. 

U moru tih imena, jedno je itekako izazvalo pažnju, a riječ je o golmanu Marc-Andre ter Stegenu. Xavi navodno nema puno povjerenja u njega i spreman mu je pronaći zamjenu tokom ljeta. Prema navodima uglednih španskih listova, Ter Stegen će tokom ljetnog prelaznog roka biti stavljen na transfer listu i gledaće da ga prodaju. U slučaju da se kupac ne nađe, Njemac bi mogao završiti na klupi jer je zamjena već pronađena.



Isti izvori navode da je riječ o Arnau Tenasu, golmanu rezervnog tima, tačnije Barcelone B. Izgleda da Xavi više vjeruje mladom 20-godišnjem Špancu nego iskusnom Njemcu, a razlog toga nije poznat. Ono što jeste da će gotovo sigurno mladi golman dobiti priliku da brani sledeće sezone. Za očekivati je da u nastavku sezone u nekim manje bitnim utakmicama na golu vidimok upravo Tenasua.

Bilo kako bilo ovo je gotovo sigurno zadnja sezona sjajnog golmana na Nou Campu, a vjerujemo da će biti zainteresovanih klubova da ga dovedu tokom ljeta.

Xavi je spreman kompletan tim promijeniti samo kako bi se vidjeli rezultati i kako bi vratio klubu stari sjaj, onaj koji ga je krasio kada je on bio u veznom redu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.