Real bi tokom ljeta mogao izgubiti Asensia: 2 velikana platom pokušavaju namamiti sjajno krilo na ostrvo

Roster Kraljveskog kluba tokom ljeta očekuje velika rekonstrukcija, a već je najavljeno nekoliko odlazaka.


Nekoliko igrača ostaje bez ugovora i novi neće biti ponuđen dok će nekoliko igrača biti prodano kako bi se rastereto budžet za eventualni dolazak Kylian Mbappe ili Erlig Haalanda. 

Carlo Ancelotti za sada odlično vodi tim sa Santiago Bernabeua, a tako želi i da nastavi. Igrači koji bi sigurno trebali napustiti klub jesu Marcelo, Gareth Bale, Isco, Eden Hazard i sa tim odlascima klub bi itekako rasteretio budžet. Međutim, prema navodima SuperDeporteua, Ancelotti bi tokom ljeta mogao ostati i bez Marca Asensija.



26-godišnji Španac ima ugovor do ljeta 2023. godine i želja mu je da ostane u Realu još, ali se u cijelu priču mješaju 2 velikana sa ostrva. Naime, Arsenal i Liverpool žele ponuditi daleko veću platu sjajnom krilu i na taj način ga namamiti u Premier ligu. Biće to sigurno velika borba između Redsa i Topnika, ali i velika odluka za Asensija. Sigurno da je sretan u Kraljevskom klubu, ali uslovi koje u novom ugovoru Real nudi su znatno niži od onih što će dobiti u Premier ligi. 

Danas se sve vrti oko novca i pravo je pitanje kakva će odluka biti Asensija, novac ili ljubav prema Real Madridu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.