Milioneri pred totalnim rasulom: Nakon Haalanda na ljeto odlazi i sjajni štoper - Nova destinacija ostrvo

Borussija Dortmund nas je navikla da stvara vrhunske fudbalere koji stasaju na Signal Iduna Parku, a koji nakon nekoliko godina isti napuštaju i svoje karijere nastavljaju u većim klubovima.


Robert Lewandowski, Jadon Sancho i Mario Gotze su samo neki od igrača koji su izrasli u vrhunske fudbalere, a kasnije napustili Dortmund i svoje karijere nastavili graditi negdje drugo. 

Tako bi se moglo nastaviti i tokom ljeta kada bi klub mogao napustiti Erlig Haaland. Otkupna klauzula stupa na snagu tokom ljeta, a drugi velikani će do sjajnog Norvežanina stići ako izdvoje 75 miliona eura. Za kalibar igrača kakav je Haaland to je zaista niska cifra i biće velika bitka za njega tokom ljeta.



Međutim, prema navodima pojedinih njemačkih medija tokom ljeta bi Marco Rose mogao ostati i bez sjajnog štopera. Naime riječ je Manuel Akanjiju, 26-godišnjem Švajcarcu za koga je zainteresovan Manchester United. Velikan sa Old Trafforda je navodno već pripremio ponudu, a Akanji bi po dolasku u Manchester zarađivao oko 15 miliona eura godišnje.

Borussija Dortmund je navodno spremna pristati da ga proda ako na adresu kluba stigne ponuda između 20-25 miliona eura. Crno-žuti su već pronašli zamjenu jer na kraju sezone potpuno besplatno dolazi Niklas Sule. 26-godišnji Njemac dolazi iz Bayern Minhena i biće od velike koristi za družinu Rosea.



Razlog ovako niske cijene jeste to što Akanji ostaje bez ugovora u ljeto 2023. godine i ovo je zadnja prilika da ga prodaju i zarade, a u suprotnom bi ga mogli izgubiti potpuno besplatno. United želi dodatno ojačati zadnju liniju jer Ralf Rangnick nije zadovoljan učinkom Harry Maguireom, Raphael Varaneom, Victor Lindelofom.

Do prije nekoliko godina raspolagali su velikim talentima i sjajnim igračima koji su parirali velikanima, ali ako se desi odlazak ove 2 zvijezde ambicije će biti daleko manje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.