Conte se polako, ali sigurno, oprašta od klupe Spursa: Dobro poznato ime prvi kandidat da naslijedi Italijana

2 utakmice i 180 minuta nije bilo dovoljno da se Antonio Conte i njegov Tottenham Hotspur nađu u četvrtfinalu Lige prvaka.


Iz tog dvomeča je kao bolji izašao Stefano Pioli i Milan koji je konačnim rezultatom 1:0 prošao dalje mešu 8 najboljih ekipa na Starom kontinentu. 

Trener Rossonera je taktički savršeno spremio 2 utakmice protiv Spursa, a jedini strijelac je bio Brahim Diaz. Upravo bi igrač Real Madrida koji je na pozajmici u Milanu mogao zapečatiti sudbinu Contea u Londonu. Temperamentni Italijan ima ugovor do kraja sezone i sve je izvjesnije da do nastavka saradnje neće doći pogotovo nakon neuspjeha u Ligi prvaka.



Conte je veoma interesantan nekolicini klubova sa Apeninskog poluostrva i njegov povratak u Seriju A je sve realniji. Daniel Levy već radi na novom treneru, a prvi kandidat za klupu je dobro poznato ime, Mauricio Pochettino. Argentinac je već jednom vodio velikana iz Londona i to veoma uspješno pa prvi čovjek Spursa želi isti recept još jednom da isproba. 

Mnogo više će se znati kada sezona završi i kada bude poznat status Contea, a do tada je na Italijanu da privede sezonu kraju i zauzme što bolju poziciju na tabeli u Premier ligi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.