Mbappe i Haaland su mu izmakli, ali Jude neće - Perez spremio ugovor sa 2 zanimljiva detalja za Engleza

Florentino Perez je u zadnjih nekoliko prelaznih rokova totalno podbacio, a to najviše govorimo zbog činjenice da nije uspio dovesti jednu od dvije zvijezde u usponu, Kylian Mbaapea ili Erling Haalanda.


Zvijezda PSG-a je ostala vjerna svom klubu i potpisala novi, daleko unosniji, ugovor dok je sa druge strane zvijezda Borussije Dortmund izabrala Etihad prije Santiago Bernabea.

Sigurno da su Francuz i Norvežanin dva najveća podbačaja u Perezovoj eri u Kraljevskom klubu. Međutim, kako ugledne španske novine navode Perez ne želi da mu se dogodi ista greška i zbog toga je i više nego oprezan što se tiče transfera jednog od najboljih i najtraženijih mladih veznjaka, Jude Bellinghama.



Zvijezda Borussije Dortmund je meta gotovo svih najvećih klubova koji su koliko toliko finansijski stabilni, ali Perez želi da bude najbrži i potpiše veznjaka za budućnost. 19-godišnji Englez je postao glavna meta Pereza za ljetni prelazni rok i neko ko bi trebao biti dio novog projekta, novih "Galacticosa".

Uprava Kraljevskog kluba razmišlja o veznom redu koji ubrzo više neće ličiti na onaj vezni red po kome je Real bio prepoznatljiv kada su ga činili trojac, Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro. Prema istim izvorima Perez je spremio 120 miliona eura i u govor za mladog veznjaka gdje se izdvajaju 2 veoma zanimljiva detalja u uguvoru.



Naime, prvi detalj jeste da će Bellingham imati antišeikovu otkupnu klauzulu od nevjerovatnih milijardu eura. Uprava želi osigurati igrača za budućnost pošto se danas sve vrti oko novca. Drugi detalj glasi da će Englez dobiti ozbiljan bonus za eventualno osvajanje Zlatne lopte jer se od njega očekuje da bude kandidat za osvajanje najvažnije pojedinačne nagrade u budućnosti.

O kojoj se tačno cifri radi nije poznato, ali Perez ga time želi samo motivisati da preuzme palicu u veznom redu i ko zna možda kao Modrić osvoji Zlatnu loptu.

Perez polaže mnogo nade u Bellinghama i on bi trebao biti prva bomba koja će odjeknuti na Santiago Bernabeu kada se sezona završi, ali konkurencija je žestoka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.