Arteta vođen euforijom iz ove sezone sprema 2 bombe za sledeću: Preko 200 miliona za još jači Arsenal

Arsenal je po mnogima u ovoj sezoni, uz Newcastle United, najprijatnije iznenađenje zbog činjenice da je četa Mikel Artete trenutno prvoplasirana, a izabranici Eddie Howea doskora bili u top 4.


Popularne "Svrake" su posustale u zadnje vrijeme i nakon niza od nekoliko utakmica bez pobjede nisu više u top 4, ali svega 17 primljenih golova i borba za Europu su sigurno izvanredan rezultat. 

Arteta je napokon posložio kockice i popularni "Topnici" igraju po mnogima najljepši fudbal u Premier ligi. Te sjajne partije na terenu su itekako vidljive po rezultatima i trenutno su 5 bodova ispred prvog pratioca Manchester Cityja. Do samog kraja najjače lige na planeti će borbu voditi učenik protiv učitelja, Areteta protiv Pep Guardiole.



Iako Arsenalu tek predstoji velika borba za pehar na koji navijači čekaju od sezone 2003/04, Arteta planira tim za sledeću. Prema navodima uglednih ostrvskih medija 40-godišnji trener "Topnika" vođen euforijom iz ove sezone planira 2 velike bombe za sledeću. Isti izvori navode da za ta 2 posla uprava Arsenala planira izdvojiti preko 200 miliona eura.

Prva želja jeste jedan od najboljih veznjaka Premier lige, Declan Rice. Zvijezda West Ham Uniteda se ove sezone bori za opstanak sa svojim klubom i sigurno da mu je cilj boriti se za trofeje, a ne za opstanak. Zbog toga će sigurno razmisliti o odlasku, ali Arsenal će imati veliku konkurenciju zbog činjenice da 24-godišnjeg Engleza želi gotovo pola velikana najjače lige na planeti.



Transfer Ricea bi trebao iznositi oko 100 miliona eura. Druga želja je najbolji napadač Serije A i jedan od najboljih na planeti u ovom trenutku, Victor Osimhen. Nigerijac je takođe među traženijim igračima u ovom trenutku i Arsenal očekuje velika konkurencija. Arteta želi zvijezdu Napolija da upari sa Gabriel Jeusom i sledeće sezone ima najbolji dvojac u napadu.

Napoli za ovaj posao traži oko 120 miliona eura, ali sa Emiratesa se nadaju da će potpisati ove dvije zvijezde i da će biti ozbiljni konkurenti sledeće sezone na svim frontovima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.