Mbappe stvarno misli da je veći od kluba - Za sledeću sezonu od uprave traži potpis 4 zvijezde ili odlazi

PSG drugu sezonu zaredom ne uspjeva da preskoči prvu stepenicu i već nakon osmine finala završava svoje učešće u Ligi prvaka.


Tim koji je na papiru sigurno u top 3 na planeti u ovom trenutku ove sezone nije uspio da preskoči Bayern Minhe, a minule Real Madrid što dovoljno govori da još nisu dorasli ovome takmičenju. 

Lionel Messi, Kylian Mbappe i Neymar će završnicu najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu još jednom preskočiti i pitanje je koji će od pomenute trojice i sledeće sezone biti na Parku Prinčeva. Prema navodima uglednih francuskih listova Mbappe bi mogao ostati jer je potpisao ozbiljan, daleko unosniji, ugovor i mnogo više se pita nego pola ljudi u upravi.



Upravo to želi da iskoristi na kraju sezone i predloži ljudima koja 4 imena da mu dovedu kako bi PSG izgleda na daleko ozbiljniji klub. 24-godišnji Francuz stvarno misli da je veći od kluba i da je on taj koji treba odlučivati koga dovesti, a koga prodati. 

Bilo kako bilo jedan od najboljih igrača današnjice je sastavio spisak od 4 imena koja bi volio da mu se pridruže u glavnom gradu Francuske ili on napušta isti. Prvo ime jeste sjajni Pau Torres zvijezda Villarreala koji je prijeko potreban zadnjoj liniji Pariža sa kojom su do sada imali mnogo problema. Torres bi bio sigurno zamijena za Sergio Ramosa i njegova cijena bi iznosila oko 50 miliona eura.



Drugo ime jeste Bernardo Silva. Mbappe i Silva su bili saigrači u Monacu i itekako se dobro poznaju. To prijateljstvo žele da nastave u Parizu, a upravo profil Portugalca je ono što PSG treneutno nema. Konkurent PSG-u bi trebala biti Barcelona, ali teško da će Katalonski gigant spremiti 80 miliona koliko Manchester City traži. 

Treće ime jeste jedan od najboljih ofanzivnih veznjaka u Ligue 1 koga u Francuskoj nazivaju novi "novi Karim Benzema". 19-godišnja Rayan Cherki ne igra istu poziciju kao zvijezda Real Madrida, ali po fizičkim prdispozicijama i načinu igre itekako podsjeća na svog sunarodnika. Zvijezda Lyona ima ugovor do ljeta 2024. godine i nadolazeći prelazni rok je prava prilika da se proda i dobro unovči.



Za kraj ime koje u svom timu želi Mbappe jeste jedan od najboljih napadača u ovom trenutku, a to je Victor Osimhen. Nigerijac je najtraženiji napadač na tržištu danas, a kako i ne bi kada igra sezonu iz snova. Mbappe želi zvijezdu Napolija kao svog partnera u napadu i vjeruje da bi ovaj novi PSG mogao sledeće sezone biti najopasniji do sada. 

Osmihen bi trebao biti najskuplja i najkomplikovanija operacija za PSG jer podno Vezuva traže 120 miliona eura, a nisu jedini koji su zainteresovani.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.