Ma kakve zvijezde imali nisu dorasli peharu Lige prvaka: Pored Galtiera PSG bi mogla napustiti 3 velika imena

Nikome nije jasno šta je velikanu iz glavnog grada Francuske, PSG-u, potrebno da igra finale najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu.


Minule sezone, ali i ove, PSG je poklekao već na prvoj stepenici nokaut fazi. Prošle sezone je bio prejak Real Madrid, a ove Bayern iz Minhena i izgleda da nisu dorasli borbi za pehar u Ligi prvaka. 

Uprava Parižana na sve moguće načine pokušava da napravi tim koji će donijeti pehar na Park Prinčeva, ali ma kakve zvijezde imali ipak pehar ostaje nedostižan. Silni novac je uložen i Nasser Al-Khelaifi je sastavio tim koji je na papiru minimalno za polufinale svake sezone, ali to ipak na terenu igleda dosta drugačije.



Christophe Galtier je dobio priliku da vodi najjači tim predvođen zvijezdama poput Kylian Mbappea, Neymara, Lionel Messija, ali ipak izgleda da nije dorastao tom zadatku. Druga sezona za redom i ipsadanje već u osmini finala je alarm da se nešto mora mijenjati, a prije svih će to biti trener. 

Uprava je navodno spremna za sledeću sezonu potražiti novog trenera, ali pored Galtiera klub bi mogla napustiti i 3 pomenuta imena, Mbappe, Messi i Neymar. Francuski mediji navode da klub želi koliko toliko smanjiti troškove i da bi već na ljeto mogao da se riješi velikog trija.



Sve 3 zvijezde žele da se bore za pehar Lige prvaka, ali su zadnjih godina daleko od toga. Postoji velika mogućnost da i sami igrači zatraže odlazak sa Parka Prinčeva kada se sezona okonča. Nakon još jedne katastrofe u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu PSG više nikada neće biti isti, a ko zna možda ta velika promijena i urodi plodom. 

Prvo treba očekivati novog trenera i u zavisnosti od imena treba vidjeti i ambicije za budućnost, a do tada im predstoji borba za jedini preostali trofej, a to je onaj u Ligue 1.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.