Allegri preko planiranog pojačanja želi povratak u trku za Scudetto: Rival jasan - 30 miliona i vaš je

Juventus je u novu sezonu Serije A ušao sa novim trenerom i velikim ambicijama, ali nakon 17 odigranih kola nalaze se tek na 7. poziciji.


Niko nije očekivao tako loš start, a pogotovo Massimiliano Allegri koji sada želi na sve načine da ekipu izvuče iz krize i uključi se u borbu za Scudetto.

Bianconeri za prvoplasiranim Interom kasni već 15 bodova, ali Neroazzurri imaju meč više, dok za pozicijom koja vodi u Ligu prvaka zaostaju 8 bodova. Svi su vjerovali da Allegri može Staru damu vratiti na tron italijanskog šampionata i sa istog skinuti Inter, ali za sada su daleko od toga iako je tek sredina prvenstva.



Međutim, Allegri nema namjeru odustati i za zimu sprema nova pojačanja koja će nivo igre podići na veći level. Staroj dami je prijeko potreban jedan vrhunski napadač, a prema navodima CalcioMercata on je pronađen i to u Seriji A, a izgleda sve manje povjerenja ima u Alvaro Moratu i Moise Kean. 

Gianluca Scamacca je igrač koga Allegri želi u januaru dovesti na Allianz stadion, a iz Sassuola su dobili jasnu poruku. Naime, isti izvor navodi da ukoliko žele 22-godišnjeg Italijana za to će morati izdvojiti čak 30 miliona eura i da nemaju namjeru spuštati cijenu.



Iz Sassuola su bili jasni, a sada je na upravi Juventusa da odluči vrijedi li uložiti toliki novac za novog špica. Italijan je u ovoj sezoni odigrao 17 utakmica u Seriji A i pri tome postigao 5 golova. Radi se o zaista sjajnom napadaču koji je izuzetno jak u duelu i dominantan u vazduhu. 

Allegri i njegovi izabranici imaju veliki problema sa realizacijom, a dovoljan dokaz je tek 23 postignuta gola na 17 utakmica u Seriji A.

Izgleda da nema ništa od reprezentativca Srbije i člana Fiorentine, Dušana Vlahovića, pa je izbor pao na sjajnom špicu Sassuola da popravi situaciju u velikanu iz Torina.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.