Novi slučaj Ramos u Realu: Zvijezda tima komplikuje oko novog ugovora - Velikani čekaju svoju šansu

Kraljevski klub je tokom ljeta ostao bez nekih od najvažnijih igrača u timu, prije svega mislimo na štoperski tandem Raphael Varane i Sergio Ramos.


To je bio veliki hendikep za izabranike Carla Ancelottija, ali je on izvukao najbolje iz ekipe i nekako uspio zakrpiti rupe. 

Međutim, njihov nedostatak se itekako osjeti, a dovoljan dokaz toga jeste 15 primljenih golova u La Ligi za 17 kola. Ipak i pored toliko golova Real se nalazi na vrhu španskog šampionata sa 8 bodova više od drugoplasirane Seville koja ima utakmicu manje.



28-godišnji Francuz je Madrid napustio jer želi nove izazove u karijeri. Sit je svega u Realu jer je sa njim osvojio sve što se moglo osvojiti. Situacija sa Ramosom je pak drugačija, Španac je kao slobodan igrač napusto Santiago Bernabeu i otišao u PSG, a razlog odlaska jeste to što prava nije želila legendi kluba dati ugovor na 2 godine nego samo na jednu.

To se Ramosu nije dopalo te je digao sidro i napustio klub. Prema navodima TodoFichajesa, Real bi mogao dobiti još jedan slučaj "Ramos". Naime, reprezentativac Hrvatske komplicira pregovore oko novog ugovora, a razlog je isti kao što je bio slučaj sa bivšim štoperom.



Luka Modrić i njegov agent zahtjevaju novi ugovor na 2 godine dok klub opet nudi samo jednogodišnji. 36-godišnji veznjak je tokom ljeta produžio ugovor na 1 godinu koji ističe na kraju sezone i sada bi Real mogao ostati bez jednog od najboljih veznjaka današnjice. Situaciju pomno prate brojni velikani koji bi rado ponudili ugovor Hrvatu jer sigurno ima još mnogo toga da kaže na sredini terena. 

Modrić je u Realu od 2012. godine i sigurno je postao legenda kluba, a Kraljevski klub bi je mogao izgubiti zbog sitnice.

Međutim, politika Florentino Pereza je takva da igračima starijim od 32 godine ugovor daje na 1 godinu i on se drži svojih principa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.