Kylian Mbappe ili Erling Haaland: Za jednog od najboljih špiceva svih vremena dileme nema

Mnogo smo puta čuli ono: "Ko je trenutno najbolji na svijeti?", i svako ima svoje mišljenje, a zadnjih godina se vodi polemika da li je to Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi.


Međutim, danas se u taj koš stavljaju dva druga igrača, dvije velike nadolazeće zvijezde svijetskog fudbala, a riječ je o Kylian Mbappeu i Erling Haalandu. 

Ronaldo i Messi su u godinama i oni će još koju sezonu odigrati, a onda na snagu stupaju mlade velike zvijezde koje tek trebaju da se dokažu kao Portugalac i Argentinac. Upravo Mbappe i Haaland su trenutno 2 najtraženija fudbalera i pravo je pitanje gdje će sledeće sezone završiti.



U jednom intervju, jedan od najboljih igrača svih vremena, Zlatan Ibrahimović se upravo dotakao teme ko je po njegovom mišljenju bolji. 40-godišnji špic je u svojoj karijeri osvojio sve sem Lige prvaka za čime i dan danas jedino žali, a sigurno da je obilježio jednu fudbalsku eru igrajući i postizajući golove u brojnim velikanima. 

Po odgovoru ko je njemu bolji može se zaključiti da ipak prednost daje reprezentativcu Francuske, a najviše iz razloga što ga je uporedio sa njegovim idolom, Ronaldom, onim pravim Brazilcem. "Koga volim među mladima? Volim elegantne igrače, ikrače koji su što kompletniji. Kada si fudbaler, razumiješ kako se kretati, kako razmišljati i kako se ponašaju drugi igrači. Volim one koji predviđaju stvari prije nego se one dogode", započeo je prišu Šveđanin.



"Mislim da me Mbappe pomalo podsjeća na Ronalda, El Fenomena, njegova igra je vrlo elegantana. Haaland je takođe mnogo jak, opsjednut je samo davanjem golova. Vidim da je jako inteligentan, samo želi postizati golovo i to zna činiti", bio je jasan Zlatan i po tome se može zaključiti da ipak malo naginje na stranu Francuza. 

I jednom i drugom se predviđa velika karijera, a ako ovako nastave sigurno će narednu deceniju biti glavni kandidati za Zlatne lopte i ostala velika priznanja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.