Poznato je kada će Van Gaal napustiti reprezentaciju Holandije: Savez već izabrao idealnog kandidata

Louis van Gaal je u avgustu 2021. godine na mjestu selektora reprezentacije Holandije zamjenio Frank de Boera i to u sred kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.


70-godišnjem stručnjaku je ovo treći mandat na klupi Holandije, a ono što je najbitnije jeste to što se uspio kvalifikovati za najveću reprezentativnu smotru. 

Krajem 2022. godine u Kataru se održava Svjetsko prvensto, a upravo po završetku toga Van Gaal je najavio da se povlače sa klupe Holandije ma kakav rezultat ostvario. On je nakon ždrijeba UEFA Lige nacije na konferenciji za novinare rekao da će nakon Svjetskog prvenstva napustiti reprezentaciju i dao dovoljno vremena savezu Holandije da pronađe novo ime koje će ga nasljediti na klupi popularnog Oranja.



Skoro godinu dana savez ima da pronaće novog selektora, a prema navodima pojedinih medija idealan kandidat se već pojavljuje. Naime, riječ je o Ronald Koemanu koji je u svojoj karijeri već vodio reprezentaciju i to upravo Holandiju, a prije nekoliko sedmica se i zvanično rastao sa Barcelonom. 58-godišnji Koeman je od otkaza na Nou Campu bez posla, a bilo je zainteresovanih klubova da ga dovedu međutim za sada ništa konkrento. 

Pravo je pitanje da li će Koeman čekati do kraja Svjetskog prvenstva, tačnije do decembra 2022. godine da sjedne u selektorsku fotelju od koje se mnogo očekuje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.