United je daleko od najboljeg u Europi, ali ne za dugo: Rangnick sprema promjene i dovodi univerzalca

Manchester United nije više onaj isti klub otkako je u penziju otišla legenda kluba Sir Alex Ferguson, a za to vrijeme se izmjenjao veliki broj trenera.


Prije nekoliko sedmica zbog serije loših rezultata otkaz je dobio Ole Gunnar Solskjaer, a na njegovo mjesto do kraja sezone je doveden iskusni Ralf Rangnick. 

Njemac želi da klub vrati u sami vrh Europe i Engleske, baš tamo gdje je bio kada ih je sa klupe predvodio veliki Ferguson. To neće biti nimalo lak zadatak, ali napokon se može primjetiti veliki optimizam kod navijača Crvenih đavola.



U kom god klubu je Rangnick bio, bilo to kao trener ili u upravi, radio je posao na najbolji mogući način i sa velikom posvećenošću. Upravo je to dokazao i u ovih nekoliko dana koliko je na klupi kluba sa Old Trafforda. Već se bacio u formiranju tima koji će u budućnosti biti dominantan i odredio prioritete za prelazne rokove. 

Prema navodima pojedinih medija sa ostrava, pored veznog reda koji pod hitno mora rješiti, Rangnick smatra da je i pozicija napadača potrebna da klub postane još veći iako u napadu ima Cristiano Ronaldo i Edinson Cavani. Cavani je najavio svoj odlazak kada mu ugovor istekne, a to je kraj sezone.



Situacija sa Portugalcem je upitna i upravo iz tih razloga je potreban novi špic, a Rangnick je pronašao univerzalca i to u Premier ligi. Naime, riječ je o Emmanuel Dennisu igraču Watforda koji ove sezone blista u Premier ligi. Na 15 odigranih utakmica postigao je 7 golova i ima 5 asistencija. 

Ono što je Rangnick u njemu prepoznao jeste to da pored prirodne pozicije klasičnog napdača, Nigerijac može odgovoriti zadatku na lijevom i na desnom krilu podjednako dobro. Upravo takve univerzalce treneri itekako hvale i cijene, a Dennis bi mogao napravi veliki iskorak u svojoj karijeri.



Njemački stručnjak smatra da bi dolazak 24-godišnjeg Nigerijca bio početak pravljenja tima koji će se u budućnosti vratiti u sami vrh Europskog fudbala. Ono što posebno raduje upravu Uniteda jeste cijena, a prema Transfermarktu njegova trenutna vrijednost iznosi svega 5 miliona.

Sigurno je da ga Watford neće dati za taj novac, ali neće United morati mnogo trošiti jer cifra sigurno neće preći 20 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.