Varane i Martinez dobijaju konkurenciju: Ten Hag svim silama krenuo po najboljeg defanzivca u ovom trenutku

Erik ten Hag je neko ko je preporodio Manchester United svojim dolaskom na početku nove sezone i upravo zahvaljujući potezima Holanđanina popularni "Crveni Đavoli" su u samom vrhu Premier lige. 


Još tim nije kompletiran onako kako bi bivši trener Ajaxa želio, a vjeruje da će se to desiti nakon ljetnog prelaznog roka.

Holanđanin vjeruje da će u novu sezonu ući sa rosterom koji će moći napasti sve trofeje i da će biti konkurentan svima. Nekoliko meta Ten Hag ima na vidiku, a trenutno pored novog napadača prioritet je još jedan defanzivac. Ten Hag nema povjerenja u Harry Maguirea i Victor Lindelofa, i zbog toga želi dodati još jednog štopera koji će biti velika konkurencija Lisandro Martienzu i Raphael Varanu. Argentianc i Francuz zbog izbora Ten Haga morati u novoj sezoni itekako boriti za mjesto u prvom timu jer je želja jedan od najboljih štopera na planeti u ovom trenutku. Riječ je o zvijezdi Napolija, Kim Min-Jae, koji zajedno sa dvojcem Victor Osimhen i Khvicha Kvaratskhelia vodi Napolitance po Scudetto na koji se podno Vezuva čeka 30 godina.

Reprezentativac Južne koreje je na početku sezone stigao iz Fenerbahcea za 18 miliona eura, a navodno je uprava sprema da ga proda samo ukoliko na Diego Armando Maradona stadion stigne cifra od 60 miliona eura. Ovo bi mogao biti jedan od najboljih poslova uprave Napolija u novijoj istoriji.Zbog sjajnih igra u Seriji A i Ligi prvaka gotovo svaki igrač Napolitanaca je na cijeni i biće veoma teško predsjedniku kluba, Aurelio De Laurentiisu, da zadrži prve zvijezde tima. Velikan podno Vezuva nije baš finansijski u najboljoj situaciji i vrlo lako bi se moglo desiti da i pored Scudetta, koji je skoro pa osvojen, klub ostane bez pomenutog trojca, Kim-Jae, Kvaratskhelija, Osimhen.

Ten Hag silno želi svoju defanzivu pojačati 26-godišnjim štoperom koji se u samo jednoj sezoni probio i Premier liga je gotovo pa sigurno njegova sledeća destinacija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.