Nisu rezultati i loša forma bili presudni: Poznat pravi razlog zašto je uprava uručila otkaz Vieiri

Uprava Crystal Palace je u petak odlučila uručiti otkaz Patrick Vieiri koji je bio u nizu od čak 12 utakmica bez pobjede, ali ta odluka uprave nije olako donešena. 


Palace se trenutno nalazi na samo 3 boda od zone ispadanja i pred novim trenerom, Roy Hodgsonom koji je ekspresno imenovan, je veoma težak zadatak. 

Nekoliko dana nakon što se uprava razišla sa bivšom igračkom legendom Arsenala na površinu isplivavaju tačni razlozi otkaza. Ugledni ostrvski mediji navode da rezultati i loša forma ekipe sa Selhurst Parka nisu pravi razlog otkaza nego nešto daleko dublje u klubu.



Vieira je dan nakon poraza od Brightona, 1:0, imao razgovor sa vlasnikom kluba, tačnije sa njima četvoricom, Steve Parish, John Textor, Josh Harris i David Blitzer. Iako je na tom sastanku imao određenu podršku da ostane na Selhurst Parku telefonskim pozivom je sutradan na putu do trening centra saznao da je dobio otkaz. 

Vieira je bio itekako iznenađen tom odlukom, pogotovo što mu je javljeno preko telefona, a ne oči u oči dan ranije na sastanku. Glavni razlog otkaza, navode isti izvori, jeste osoblje koje je Francuz okupio oko sebe sa kojim uprava, ali i igrački kadar nije bio zadovoljan.



Navodno su igrači bili uznemireni timom koje je Vieira radio zbog čega su započeti problemi. Sa druge strane Vieira nije bio zadovoljan onim što je uprava uradila za njega tako da loša forma i rezultati nisu razlog otkaza. Sa Vieirom je otišao i cijeli stručni štab i sve je sada dato u ruke iskusnom 75-godišnjem Englezu kome je ovo drugi mandat na klupi Crystal Palaca. 

Nakon 20 mjeseci na klupi Crystal Palaca na veoma tužan način vlasnici kluba su se oprostili od Francuza koji je u klubu bio kada je najteže.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.