Ibrahimović dao savjet upravi: Mi nemao puno igrača koji su osvajali trofeje i zato ga dovedite

Nakon 6 godina ne igranja u najjačem takmičenju na Starom kontinentu, Milan je napokon to prekinuo i sledeće sezone će se naći u grupnoj fazi Lige prvaka.


Da bi napravili neki uspijeh ako u Seriji A tako i u Ligi prvaka potrebna su im velika pojačanja, ali zbog trenutne finansijske situacije to će biti veliki problem. 

Prvi golman Gianluigi Donnarumma nakon dugih pregovora oko novog ugovora će napustiti klub, jer je sportski direktor Maldini tako odlučio zbog ucijenjivana od strane golmanovog agenta Mine Raiole. Njegovim stopama bi mogao krenuti i veznjak Hakan Calhanoglu kojem takođe ističe ugovor, ali za sada još nije potvrđeno hoće li ostati ili odlazi.



I dok se priča o odlascima iz kluba, uprava je uspjela otkupiti ugovor od Chelseja za fenomenalnog štopera Fikayo Tomorija i on će sledeće sezone da predvodi odbranu tima sa San Sira. A najbolji igrač Milana Zlatan Ibrahimović je preko Gazzette dello Sport dao predlog upravi koga želi u napadu sledeće sezone. 

"Bio bih jako sretan ako bi nam došao Olivier Giroud. U Milanu trebamo upravo takvog igrača, on je rođeni pobjednik. Mi nemamo puno igrača koji su osvajali trofeje i zato je on dobro došao", rekao je reprezentativac Švedske koji će svoj nacionalni tim predvoditi na predstojećem Europskom prvenstvu.



Franzucu ugovor ističe na kraju mjeseca, a Milan bi ga mogao dovesti bez obeštećenja. On sredinom ovoga mjeseca puni 35 godina, ali i pored toga je mlađi od Ibrahimovića koji će krajem godine napuniti 40 godina. Ako bi došao u klub, Giroud bi naslijedio Marija Mandžukića koji je kratko i bezuspiješno pokušao zamijeniti Ibrahimovića. 

Ibrahimović ga sa razlogom naziva pobjednikom jer je u karijeri sa Montepellierom, Arsenalom i Chelsijem osvajao nacionalna prvenstva, kupove, Europa ligu, dok je sa Francuskom osvojio Svjetsk prvenstvo. Igrao je važnu ulogu u svim tim uspijesima, mada je često bio podcijenjivan zato što "ne daje dovoljno golova".



Giroud za to ima argumente jer je za pet i po godina u Arsenalu postigao 105 golova, u dresu Francuske čak 44 gola čime je drugi najbolji strijelac "Trikolora" u istoriji, a u dresu Chelsija je postigao samo 39 golova, ali je većinom bio džoker s klupe.

Vjerujemo da će uprava poslušati savjet svog najboljeg igrača i dovesti fenomenalnog napadača na San Siro.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.