Zbog trenutne situacije samo takvi igrači će stizati na Allianz stadion: Allegri želi bivšu zvijezdu Reala

Juventus je nakon oduzimanja 15 bodova svojim navijačima priredio još jednu neugodnu situaciju kada su na svom stadionu poniženi od slabašne Monze i to rezultatom 0:2.


Veoma težak period za sve na Allianz stadionu i bilo bi dobro da do kraja zimskog prelaznog roka uspio zadržati najbolje pojedince kako bi do kraja sezone pokušao izboriti mjesto koje vodi u Europu. 

Pred Massimiliano Allegrijem je veoma težak zadatak jer za mjestom koje vodi u Ligu prvaka zaostaje upravo tih oduzetih 15 bodova, dok za pozicijom koja vodi u Conference ligu zaostaje skromnih 5 bodova. Ima još mnogo da se igra, ali ovakvom igrom Bianconeri se nemaju čemu nadati.



Do kraja zimskog prelaznog roka je ostalo jako malo i svi strahuju da klub ne napusti prije svih Dušan Vlahović i Federico Chiesa. Dvojac oko koga se trebao graditi tim za budućnost bi mogao napustiti klub zbog trenutne situacije i ako se desi da ostanu bez Lige prvaka, što je gotovo sigurno da će se desiti, uprava će se morati riješiti igrača sa velikim ugovorima.

Upravo zbog takve situacije velikan iz Torina će morati dovoditi igrače bez ugovora, igrače u godinama ili igrati sa mladim snagama. Allegri je zbog takve situacije već krenuo u potregu za novim pojačanjima koje je pronađeno u vidu bivše zvijezde Real Madrida koja je trenutno bez kluba. Radi se o Iscu koji je krajem decembra prošle godine sporazumno raskinuo ugovor sa Sevillom i od tada je bez kluba.



Petostruki osvajač Lige prvaka sa Real Madridom ima potrebno iskustvo da pomogne Juventusu da prebrodi trenutnu sitauciju. 30-godišnji Španac je željan igre i to mu je prioritet trenutno da se nađe više na terenu, a ne da igra za astronomsku platu.

Fantastično pojačanje bi bio Španac koji može u bilo kom trenutku stići u Torino zbog činjenice da trenutno nema klub, a u narendom periodu će se znati više detalja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.