Skriniar na ljeto odlazi, a uprava spremila zanimljivu zamijenu: Otpisana zvijezda Manchestera na radaru

Brojni italijanski i francuski listovi su objavili vijest da je Milan Skriniar dogovorio sve uslove sa PSG-om i da bi od ljeta trebao postati stanovnik Pariza u koji će stići potpuno besplatno.


Međutim, ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano navodi da uprava PSG-a čini sve da do kraja januara potpiše reprezentativca Slovačke i da će im je za taj posao biti potrebno skromnih 20 miliona eura.

Bilo kako bilo Simone Inzaghi je svjestan da će ostati bez stuba odbrane i da je njegova zamijena prijeko potrebna te da je postala prioritet. Pored Skriniara spominje se i eventualni odlazak Stefana de Vrija, a u slučaju da se to desi Inzaghi bi na raspolaganju imao samo iskusne Danilo D'Ambrosija, Francesco Acerbija, kao i mlade Alessandro Bastonija i Alessandro Fontanarosa na poziciji štopera.



Sa tim imenima što ostanu teško se može napraviti rezultati pa je zbog toga određena zamijena za Skriniara u vidu otpisane zvijezde Manchester Uniteda, što je pomalo nevjerovatno. Simeone želi u svom timu da vidi Victor Lindelofa koji kod Erik ten Haga više vremena provodi na klupi nego na terenu. 

Ove sezone je u Premier ligi odigrao tek 438 minuta što je dovoljan pokazatelj koliko Holanđanin ima povjerenja u nekada veliku nadu Uniteda na štoperskoj poziciji. 28-godišnji Šveđanin polako gubi svoje mjesto na Old Traffordu i vrijeme je da napusti crveni dio Manchestera kako bi oživio koliko toliko svoju karijeru.



U gradu mode bi sigurno bio više korišten i uprava Intera će dati sve od sebe kako bi ga do kraja januara pokušala potpisati i obezbjediti zamijenu za Skriniara. Sigurno da Lindelof nije kvalitetom kao Slovak, ali u ovoj finanijskoj krizi moraju se naći alternativna imena. 

Jako malo vremena je ostalo i u slučaju da Inter ostane bez Skriniara već sada, a ne stigne zamijena vrlo lako bi se moglo desiti da ostanu bez mjesta u Ligi prvaka jer je konkurencija velika.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.