Gordon je stigao, ali to nije kraj: Mlada zvijezda Leverkusena i otkrovljenje Mundijala nova želja Howea

Nakon dugih pregovora sada je i zvanično, Anthony Gordon je novi igrač Newcastle Uniteda što je prvo pojačanje Eddie Howea u ovom zimskom prelaznom roku.


Newcastle United je za mladog 21-godišnjeg Engleza izdvojio nešto malo više od 45 miliona eura, a stiže iz posrnulog velikana Evertona.

Sigurno da je Gordon jedva čekao da napusti Goodison Park jer se ove sezone velikan iz Liverpoola bori za opstanak, a prije samo nekoliko dana su otpustili i trenera Frank Lamparda. Englez je svojim sjajnim partijama zaslužio neki veći klub, a mnogi smatraju da je St James Park pravo mjesto za njega i razvoj njegove karijere.



Iako je u samom finišu stigao Gordon izgleda da to neće biti jedino pojačanje ove zime i prema navodima ostrvskih medija Howe je spremio još jednu bombu. Naime, ta bomba bi trebala da bude mladi štoper Bayer Leverkusena Piero Hincapie koji je ostavio sjajan utisak na ne tako davno završenom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Reprezentativac Ekvadora je sjajnim partijama skrenuo pažnju na sebe, a sada bi mogao u samom finišu napraviti veliki iskorak u svojoj karijeri i stići u najjaču ligu na planeti. 21-godišnji Ekvadorac je na BayArenu stigao u ljeto 2021. godine za nešto malo više od 5 miliona eura, a samo prije nekoliko dana je uprava Leverkusena odbila 30 miliona od Tottenhama.



Newcastle želi da pojača ponudu i ispred nosa Antonio Contea potpiše sjajnog štopera. Howe želi Hincapieja upariti sa ljetnim pojačanjem, Sven Botmanom, i napraviti strašan štoperski dvojac koji bi mogao dominirati u budućnosti. Popularne "Svrake" imaju velike ambicije ove sezone, ali i u budućnost, a pozicija broj 3 u Premier ligi dovoljno govori koliko su opasni ove sezone. 

Vremena je sve manje za ovaj potpis, ali ako milioni Mohammed bin Salmana stignu na stol Leverkusena ovaj posao bi mogao biti završen do isteka zimskog prelaznog roka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.