Pep je sve isplanirao do sitnih detalja i sa razlogom pustio Cancela: Na Etihad stiže dobro poznato ime

Kao grom iz vedra neba se pojavila informacija da će Joao Cancelo postati novi igrač Bayern Minhena, a na Allianz Arenu će stići kao pozajmljen igrač do kraja sezone sa pravom otkupa ugovora.


Niko ne zna šta se dešava iza zatvorenih vrata Etihada jer je Portugalac bio jedan od najstandardnijih i najboljih igrača Manchester Cityja, ali je zadnjih nekoliko mečeva ostajao na klupi za rezervne igrače. 

Šta se to odjednom tako promijenilo u odnosu Cancelo-Guardiola još nije poznato, ali ono što se zna jeste da će Julian Nagelsmann u nastavku sezone na raspolaganju imati sjajnog univerzalca. Takođe isti izvori navode da će uprava Bayerna gotovo sigurno na kraju sezone otkupiti ugovor, ali tačna cifra nije poznata.



Ugledni ostrvski mediji navode da je Pep ovo sve isplanirao do sitnih detalja i da bi na Etihad moglo stići dobro poznato ime, pogotovo navijačima Cityja i Tottenham Hotspura. Naime, riječ je o Pedro Porru koji je velika želja velikana iz Londona, ali izgleda da će taj posao pokvariti City koji bi do kraja zimskog prelaznog roka mogao dovesti mladog Španca.

23-godišnji desni bek je već bio igrač Cityja, ali se nije najbolje snašao i nije nikada dobio priliku da zaigra za prvi tim pa je lutao po pozajmicama da bi na početku ove sezone i definitivno postao igrač Sportinga, ali samo 6 mjeseci kasnije mogao bi se opet vratiti u plavi dio Manchestera. Porro igra zaista sjajno u dresu Sportinga i ugledni listovi navode da je ovo sve namjerno Pep uradio kako bi napravio prostora za Španca.



Pep trenutno na poziciji desnog beka ima iskusnog Kyle Walkera, mladog Rico Lewisa koji je postao standardan uz desnu aut liniju. Sigurno da je potreban bar još jedan desni bek zbog činjenice da za nekoliko sedmica starta Liga prvaka, a još se takmiče u FA kupu. Takođe i dalje vjeruju da mogu do kraja sezone stići Arsenal i odbraniti titulu u Premier ligi. 

Ostalo je još jako malo vremena do zatvaranja zimskog prelaznog roka, a biće veoma interesantno na Etihadu i jedva čekamo da čujemo šta se desilo na relaciji Pep-Joao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.