Dyche zna šta mu je činiti i zato razbija kasu: 50 miliona za mladu zvijezdu Chelsea i nije baš pametan potez

Everton je juče imenovao Sean Dychea za novog trenera i uprava popularnih "Karamela" radi istu stvar kao i prošle godine kada je Frenk Lampard stigao dan prije zatvaranja zimskog prelaznog roka.


Sada je pred novim trenerom veoma težak zadatak u vidu da za veoma kratko vrijeme mora pokušati dovesti igrače po svojoj želji kako bi klub spasio ispadanja u Championship. 

Velikan sa Goodison Parka se trenutno nalazi na 19. mjestu Premier lige i pred nama je jedna od najinteresantnijih borbi za opstanak gdje čak 7 ekipa u 3 boda. Od 14. mjesta gdje je Leicester do 20. na kom se nalazi Bornemouth je razlika svega 3 boda i do zadnjeg kola se neće znati ko će put Championshipa. 



Svi polažu nade da 51-godišnji Englez može spasiti Everton i zato radi punom parom kako bi pojačao svoj tim do zatvaranja zimskog prelaznog roka. Samo što je sjeo na klupu spreman je od uprave zatražiti da razbiju kasu i potpišu mladu zvijezdu Chelsea.

Naime, kako ugledni ostrvski mediji navode Everton je spremio čak 50 miliona eura za Conor Gallaghera koji nema ništa protiv toga da napusti Stamford Bridge jer želi više da igra. Pojavila se informacija da 22-godišnji Englez ne želi na Goodison zbog činjenice da se bore za opstanak, ali uprava Evertona nema namjeru odustati.



Graham Potter nakon silnih pojačanja želi prodati neku od zvijezda, a odlazak Gallaghera bi značio i još jedan napad na Enzo Fernandeza u samom finišu prelaznog roka. Dyche vjeruje da bi Englez mogao povezati redove i da bi bio zlatno pojačanje zadnjeg dana prelaznog roka, ali se postavlja pitanje koliko zapravo mlada zvijezda koja nije provjerena može pomoći ekipi u borbi za opstanak.

Transfer mlade zvijezde Plavaca bi se finansirao od novca koji je dobijen prodajom Anthony Gordona koji je postao novi igrač Newcastle Uniteda.

Svi se nadaju da će Dyche spasiti Everton u Premier ligi i da će 32 sezonu zaredom igrati u društvu najboljih.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.