Spursi već sada imaju spremno pojačanje za sledeću sezonu: Postoji jedan uslov i sve zavisi od Contea

Tottenham Hotspur nikako da sastavi tim koji će obradovati naviječe i koji će u London donijeti trofej na koji čekaju od sezone 2007/08.


Mnogi su vjerovali da je Antonio Conte pravi trener za napraviti rezultat, ali bar za sada to nije slučaj i njegova budućnost u klubu je upitna.

Iskusni Italijan ima ugovor do kraja sezone, a još nije poznato hoće li nastaviti u Londonu raditi ili će svoju karijeru nastaviti negdje drugo. Kako ugledni ostrvski mediji navode uprava Spursa već ima spremno pojačanje za sledeću sezonu, a ono će u mnogome zavisiti upravo od Contea.



Naime, prema istom izvoru uprava namjerava potpisati Romelu Lukakua, napadača koji zadnjih godina igra po principu toplo-hladno i koji bi u London opet stigao samo pod uslovom da na klupi ostane Conte. Plan je potpisati korpulentnog Belgijanca na kraju sezone koji je svima jasno dao do znanja da želi u Tottenham samo ako će ga trenirati Italijan. 

Lukaku je imao sezonu iz snova u Interu kada je na klupi bio Conte i kada su Nerazzurri osvojili Scudetto. Zbog finansijskih problema Lukaku je napustio klub i za 113 miliona eura potpisao za londonski Chelsea gdje nije bio ni blizu onog igrača iz Intera. Nakon samo jedne sezone opet se vratio u Seriju A na pozajmicu i opet u Inter, ali i dalje nije na onom nivou na kom je bio u sezoni 2020/21.
 


Međutim, vjeruje da je to sve do trenera i da jedini koji može iz njega izvući maksimum jeste Conte i zato se želi pridružiti Tottenhamu samo ako on ostane na klupi. Sada je sve na Daniel Levyju koji mora nekako nagovoriti Contea da ostane kako bi stigao sjajni špic sa kim bi pokušao napasti neki trofej naredne sezone. 

Dolazak Lukakua bi sigurno značio i odlazak Harry Kanea jer znamo da Italijan nema praksu igrati sa 2 špica, a vjerujemo da ni Englez, a ni Belgijanac, ne žele sjediti na klupi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.