Izašlo na vidjelo: Saigrači i uprava ga napadaju, a bez njega bi Barca bila gora čak i od Reala

Veliki preokret u Španiji: Do skora zvijezda koju su razapinjali po raznim medijima u Španiji, a sada kada je izašla statistika - Šok!


Stigao je prošlog ljeta za ogroman novac. Međutim, mladi Francuz je na meti brojnih kritika, ali statistika govori da on trenutno na terenu radi sve što je potrebno kako bi pomogao svom timu da osvaja trofeje.
Dvadesetjednogodišnji napadač je nakon fantastične sezone u dresu "Milionera" stigao na "Nou Camp", a Dortmund je na ime obeštećenja dobio čitavih 105 miliona evra (plus 40 miliona evra mogući bonusi). Nakon loše prve sezone, izgleda da je Dembele počeo da pruža odlične partije.



Prošao je period adaptacije, a ukoliko pogledate ove brojke, onda je jasno da je Dembeleov jedini problem (trenutno) ponašanje van terena. Pominjao se i odlazak, ali teško da će Barcelona to dopustiti.

Dembele je ove sezone postigao pet golova u ligi, a kada bi se oduzeo taj njegov učinak, dolazi se do šokantnog podatka. Upravo ti golovi su Barceloni direktno donijeli čak 8 poena! Da nije bilo tih golova, Barcelona bi imala 17 poena i nalazila bi se na 10. mestu!



Čak iza Reala koji ima nevjerovatno lošu sezonu. Golovi koje je Dembele postizao, a oni su direktno donosili bodove katalonskom klubu: 1) 25. avgust - Dembele je postigao jedini gol na gostovanju protiv Valladolida - 3 boda, konačni rezultat 0:1, Dembele 57. minut;

2) 15. septembar - Barcelona je slavila na gostovanju protiv Real Sociedad, konačan rezultat 1:2, a Dembele je postigao gol u 66. minutu koji je donio 3 boda;

3) 3. novembar - gostovanje Rajo Vallekanu, Barcelona je slavila rezultatom 2:3, a Dembele je u 87. minutu postigao gol za izjednačenje, nakon toga je Suarez donio sva tri boda, ali Dembeleov gol je donio 1 bod;

4) 24. novembar - gostovanje Atletico Madridu, a Dembele je svojim golom u 90. minutu pomogao klubu sa "Nou Campa" da izbjegne poraz i donio još 1 bod;

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.