Totalni preokret: Nekada najbolji golman svijeta - Danas na dnu, najgori u ligi

Nikome u Njemačkoj nije jasno šta se to zapravo dešava sa nekada najboljim golmanom na svijetu i zašto je toliko pao?!


Čuvar mreže najvećeg njemačkog klubu ovo još nije doživio u svojoj karijeri, definitivno im ne ide u ovoj sezoni Bundeslige.
Aktuelni prvak Njemačke je trenutno peti na tabeli, a minulog vikenda nije uspio savladati ni Fortunu Dusseldorf iako je vodio sa 3:1 do finiša susreta. Nakon susreta sa Fortunom Neuer je, čini se, bio pomalo ironičan.



Neuer je tada izjavio da bi Bayern Munchen sigurno pobijedio 5:0 da su on i njegovi saigrači sproveli zamisli trenera Nike Kovača u djelo. Kovač je ubrzo komentarisao Neuera, istakao da je njegova ekipa "primila 17 golova iz 20 šuteva".

Te je dodao da je te nedopustivo za golmana prvaka Njemačke. Čini se da je Kovač bio u pravu pošto je Neuer trenutno po procentu odbranjenih šuteva na samom dnu u Bundesligi i da to uopšte nije uzeo u obzir.



On je u ovoj statističkoj kategoriji 18. golman (osamnaesti golman po redu od osamnaest klubova u Bundesligi) Bundeslige sa svega 43.8% odbranjenih udaraca koji su išli u okvir njegovog gola što je zaista poražavajuće.

Poređenja radi, najbolji je trenutno Leipzigov Peter Gulacsi sa 77.3% odbranjenih šuteva, dok je Gladbachov Yann Sommer na 75%.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.