Klasa ostaje klasa: Nekada prao suđe za 300 eura, a sada je stub najjačeg kluba Engleske

Klasa se ne rađa, klasa se postaje: Najbitniji igrač Liverpool priznao kako je bilo na početku - Zarađivao sam 350 e tako što sam pro sudove kada nisam trenirao!


Virgil van Dijk je danas jedan od najboljih i najplaćenijih defanzivaca svijeta, ali njegov put do vrha bio je izuzetno težak.
Holanđanin je već nekoliko puta pričao o vrlo teškom djetinstvu, a sada je otkrio kako je na samom početku karijere usporedno sa treninzima prao suđe kako bi imao novca. "Kad sam otišao u Groningen, morao sam ići biciklom na treninge.



Prvu platu sam dao da uplatim satove vožnje. Prije nego što sam potpisao ugovor, imao sam 15 ili 16 godina i zarađivao novac tako što sam prao posuđe u Bredi". "Trenirao sam ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom i igrao subotom.

A radio srijedom i nedjeljom od šest ujutro do ponoći. Bio sam sretan s tih 350 eura jer sam tako mogao počastiti prijatelje u McDonaldsu", rekao je Van Dijk za BBC. Inače, Van Dijk je danas jedan od najvažnijih fudbalera Liverpoola.



A kada njega nema odbrana tima kojeg predvodi Jurgen Klopp izgleda mnogo drugačije i manje zastrašuje. On je u toku ove sezone odigrao ukupno 32 utakmice te je postigao jedan gol uz dvije asistencije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.