Atletico se osigurava: Spustili Juventus na zemlju pa zacijenili heroja utakmice na 200 miliona

Nakon što su se sinoć dokazali u meču protiv Juventusa, Atletico de Madrid se bacio na osiguravanje bitnih potpisa - A heroj utakmice je sada dobio novu cijenu - 200 miliona!


Tamni oblaci nad Madridom su prošlost. Nakon što je Atletico sinoć u Ligi prvaka ostvario veliki trijumf nad Juventusom, danas je objavljeno da je sjajni čuvar mreže Jan Oblak potpisao novi ugovor.
U proteklom periodu o Oblakovoj sudbini se mnogo špekulisalo. Njegovo ime se dovodilo u vezu s brojnim velikanima, što i ne čudi uzimajući u ozbir da ove sezone brani fantastično, međutim Oblak nema namjeru da mrda iz Madrida.



A niti Jorgandžije žele ostati bez njega. Tako je Oblak danas navodno dogovorio produžetak saradnje, prema kojem će ostati na Wanda Metropolitanu do 2022. godine, a imat će uz to i osjetno povećanu godišnju platu od 10 miliona eura.

Kao i otkupnu klauzulu koja će biti duplo veća nego što je sada bila - 200 miliona eura. Oblak je dio Atleticove porodice postao 2014. godine nakon što je prethodno nastupao za Benficu, a sa madridskim klubom je u proteklom periodu osvojio Ligu Evrope,



Super kup Evrope, te Super kup Španije. Nastupio je također i u finalu Lige prvaka. Nakon što je dogovoreno produženje saradnje s Oblakom, naredni potez rukovodstva Atletica je pronaći adekvatne zamjene za Godina i Filipe Luisa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.